Sony, Oyunları ve PS Plus Hakkında Açıklama Yaptı

Sony, Oyunları ve PS Plus Hakkında Açıklama Yaptı
Sony, yakın zaman içerisinde oyunlarının neden ilk gün PS Plus bünyesine gelmediğini açıkladı.

Sony, birinci taraf oyunlarını ilk gün PS Plus'a koymamanın şirket için çalıştığını söyledi. Haber, şirketin başkan yardımcısı ve küresel abonelik başkanı Nick Maguire ile konuşan gamesindustry.biz aracılığıyla geldi. Ana tartışma, şirketin PS Plus stratejisine olan güveninin yanı sıra oyuncuların ileriye dönük hizmetten neler bekleyebileceklerine odaklandı.

sony-oyunlari-ve-ps-plus-hakkinda-aciklama-yapti-1.jpg

Sony, birinci taraf oyunları neden PS Plus'a çıkarmadığını açıkladı

Şirketin hizmete olan güveni hakkında konuşan Maguire, "Oyunları yaşam döngüsünün biraz ilerisine koymak, piyasaya sürüldükten 12, 18, 24 ay sonra daha fazla müşteriye ulaşabileceğimiz anlamına geliyordu" dedi. Devam etti, "Müşterilerin bu oyunlar için hala heyecanlandığını ve oyuna dahil olduğunu görüyoruz. Bizim için bu işe yarıyor. Nadiren, Stray gibi bir gün ve tarihe yatırım yapmak için bir fırsat olur ve geldiklerinde onlara atlarız. Ancak bizim için, bu [birinci taraf] oyunların önce hizmetin dışındaki platforma çıkmasına izin vermek … bu işe yarıyor ve ileriye dönük stratejimiz bu olmaya devam edecek.” dedi.

sony-oyunlari-ve-ps-plus-hakkinda-aciklama-yapti-2-002.jpeg

PS Plus, abonelerinin tüm birinci taraf oyunlarını ilk gün ücretsiz oynamalarına olanak tanıyan Microsoft'un Game Pass ile rekabetinde biraz farklı bir yaklaşım benimsiyor. Öte yandan Sony, oyuncularından tam fiyat almayı seçti ve ardından oyunun bir süre sonra (genellikle bir yıl veya daha fazla) PS Plus'a geleceğini duyurdu. PS Plus'ın geleceğine gelince, PS5 oyunlarıyla bulut akışını test etmenin çoktan başladığı ve PS Plus Premium abonelerine sunulacağı (tarih duyurulacak) resmi olarak açıklandı.

İlgili Haberler