Sony, Take-Two'yu satın alacağı söylentilerine son noktayı koydu

Sony, Take-Two'yu satın alacağı söylentilerine son noktayı koydu
Take-Two Interactive hisseleri Sony'nin şirketi satın almak için yönetim kurulu düzeyinde görüşmelerde bulunduğuna dair söylentilerle birlikte yaklaşık %5 arttı ve hisse fiyatı 130 dolara ulaştı. Sony, GTA 5 ve Red Dead Redemption...

Take-Two Interactive hisseleri Sony'nin şirketi satın almak için yönetim kurulu düzeyinde görüşmelerde bulunduğuna dair söylentilerle birlikte yaklaşık %5 arttı ve hisse fiyatı 130 dolara ulaştı. Sony, GTA 5 ve Red Dead Redemption 2 gibi rekor kıran oyunların yapımcısına 13.7 milyar dolarlık bir teklifle ulaşacaktı.

Ancak bir Sony sözcüsü; söylentilerin nereden geldiğini bilmediğini, ancak böyle bir planları olmadığını söyledi. Ayrıca Take-Two sözcüsü de şirketin söylentiler veya spekülasyonlar hakkında yorum yapmayacağını belirtti. Sony'nin yorumu tamamen yanlış olan bir söylenti için yaptığı nadir inkârlardan biri ve haberlerin dedikodudan ibaret olduğunu doğruluyor. Açıklamaların ardından Take-Two hisseleri %3 düştü ve hisse fiyatı 93.16 dolara geriledi.

Marketwatch geçtiğimiz günlerde yayınladığı makalesinde Take-Two’un hisse fiyatlarının, Sony'nin çoğunlukla nakit olarak sağladığı anlaşmada Take-Two'yu almak için kurul görüşmelerinde bulunduğuna dair söylentilerle %4.7 arttığını bildirdi. Wedbush Securities'in teknoloji ve medya ticaret müdürü Joel Kulina'nın notuna göre, anlaşma Take-Two hisselerini 130 dolara çıkardı. Ardından Kulina GamesIndustry.biz ile yaptığı röportajda, bu hikaye için röportaj yapmadığını ve söylentileri "onaylanmadığını" belirtti.

Wedbush'taki bir analist olan Michael Pachter yazdığı e-postayla söylentinin kaynağının ikinci ağızdan geldiğini söyledi. Pachter: "Sadece her şey başka bir masadan duyduğu şeyleri, 'ortalıkta dolaşan söylenti', 'kaynak yok' ve 'doğrulanmadı' sözleriyle ileten çalışanımıza yıkılıyor." dedi.

Daha önce 1999'da Microsoft'un ilk Xbox'ı piyasaya sürmeden önce Nintendo veya Electronic Arts'ı satın almak istediği yönünde söylentiler çıkmıştı. Bu tür bir anlaşmada, alıcının diğer platformlardaki tüm oyun geliştirmelerini durdurması ve oyunları sadece Xbox'a özel yapması gerekecekti. Haliyle EA'in gelirlerinin çoğu yok olacaktı. Bu anlaşma hiç mantıklı gelmedi ve Microsoft hiçbir zaman bunu onaylamadı. Aynı mantık Sony için de geçerli. Satın alan şirket devasa ve maliyetli bir stratejik yatırım yapmaya istekliyse olabilir.