Sony'nin Take-Two'yu satın alacağı haberleri büyük olasılıkla sahte

Sony'nin Take-Two'yu satın alacağı haberleri büyük olasılıkla sahte
Dün beklenmedik bir şekilde Sony'nin Rockstar ana şirketi Take-Two Interactive'i satın alacağı söylentileri ortaya çıkmaya başladı. Dedikodular kısa sürede kontrolden çıkmaya başladı ve Grand Theft Auto ve Red Dead Redemption...

Dün beklenmedik bir şekilde Sony'nin Rockstar ana şirketi Take-Two Interactive'i satın alacağı söylentileri ortaya çıkmaya başladı. Dedikodular kısa sürede kontrolden çıkmaya başladı ve Grand Theft Auto ve Red Dead Redemption serilerinin PlayStation'a özel olacağı ihtimali herkesin dikkatini çekti. Elbette haberler sahteydi ve bazıları için Sony Take-Two hayalleri suya düştü.

Her şey Wedbush Securities'in teknoloji ve medya ticareti başkanı Joel Kulina'nın, sabah saatlerinde Take-Two'nun pazar payındaki ani yükseliş için yaptığı paylaşımla başladı: "TTWO BİRLEŞME VE SATIN ALIM SÖYLENTİLERİ YAYILIYOR…+2.5% - KAYNAK YOK **ONAYLANMADI**"

Ardından Sue Chang ve Chris Matthews tarafından yayınlanan MarketWatch raporunda: "Take-Two Interactive Software hisseleri, Sony Corp.'un Take-Two Interactive'in alımı için yönetim kurulu düzeyinde görüşmelerde olduğu söylentileriyle %4.7 oranında arttı ve Wedbush Securities'in teknoloji ve medya ticareti müdürü Joel Kulina'ya göre çoğunlukla nakit olan anlaşma şirketin hisselerine 130 dolar olarak yansıyacak." ifadelerini kullandı.

GamesIndustry.biz yapılan bir araştırmaya yanıt veren Kulina, yukarıda belirtilen notun dışında beyanda bulunmadığını açıkladı. Kulina Sony'nin Take-Two satın almak için görüşmelerde bulunduğunu kesinlikle söylemedi ve dedikodular Kulina'nın kısa notundan yola çıkarak ortaya atılan MarketWatch raporuyla ortaya çıktı. MarketWatch yazarları, Kulina notunu kaynak göstererek haberi doğruladı...

"Hisseler S&P 500'e liderlik ederek bugün ticaretin başlangıcında yükseldi ve ben sadece mantıklı açıklamalar arıyordum. Joel, söylenti olsa bile bireysel teknoloji hisselerini neyin hareket ettirdiğini bilmek için iyi bir konumda. Zamanlama açısından [Take-Two] hisseleri e-posta ortaya çıkmadan önce yükseldi. Bu nedenle hareketi tetikleyen söylentinin yayılması değildi." diyerek açıklama yapan Matthews, makalelerinin Take-Two için ani sıçramaya neden olmadığını ve sadece artış için açıklama aradığını ortaya koydu.

Asıl kaynağın sallantılı bir temele sahip olması ve MarketWatch raporunda yer alan ayrıntıların spekülasyon olarak rapor edilmeye değer olmadığı anlamına geliyor. Ancak Sony'nin toplantı salonlarında Take-Two'yu satın almaktan bahseden biri varsa da bu dışarı sızabilecek kadar inandırıcı gelmiyor.

MarketWatch sonrasında raporunu: "Take-Two Interactive Software hisseleri Wedbush Securities'de teknoloji ve medya ticareti görevindeki Joel Kulina'nın müşterilere notunda; Sony Corp. şirketinin potansiyel devralımı ile ilgili söylentilere değinmesinin ardından %5.2 arttı." şeklinde düzeltti.

Yani kısaca Sony dünyanın en büyük eğlence şirketlerinden biri olan Take-Two'yu satın aldığı haberleri yalan.