Sony ve Microsoft'un ortaklığı bulut oyun rekabetini kızıştıracak

Sony ve Microsoft'un ortaklığı bulut oyun rekabetini kızıştıracak
PlayStation CEO'su Jim Ryan geçtiğimiz günlerde Sony'nin başarısı ve geleceği hakkında CNET'e konuştu. Ryan, PlayStation'ın gelecek nesil konsollar hakkında büyüleyici fikirlerini ortaya koydu ve: "Manzara hızla değişiyor." dedi.Jim...

PlayStation CEO'su Jim Ryan geçtiğimiz günlerde Sony'nin başarısı ve geleceği hakkında CNET'e konuştu. Ryan, PlayStation'ın gelecek nesil konsollar hakkında büyüleyici fikirlerini ortaya koydu ve: "Manzara hızla değişiyor." dedi.

Jim Ryan PlayStation 4'ün 100 milyon satış rakamına yaklaşmasına rağmen şirketin sürekli değişen bir sektöre adapte olması gerektiğine inanıyor. Bulut oyunları yeni nesil donanımların piyasaya sürülmesinde önemli bir faktör. Bu stratejinin bir parçası da Sony'nin Microsoft ile imzaladığı çözüm ortaklığı. Anlaşma oyun endüstrisinde, özellikle de teknoloji devi Google'ın yeni bulut oyun platformu Stadia'ya karşı daha iyi konumlanma girişiminin bir parçası olarak yorumlanıyor.

Röportajda Ryan, bulut oyun hizmetlerinin bir sonraki konsol neslinin önemli bir bileşeni olacağına inandığını vurguladı. Hala Google Stadia hakkında detaylar perde arkasında kalsa da, akış tabanlı bir platform olacağını biliyoruz. Google, daha önce oyun dünyasına girmek için ciddi bir girişimde bulunmamasına rağmen, sahip olduğu altyapıyla kesinlikle işleri büyük ölçüde değiştirebilecek potansiyele sahip. Ryan, Microsoft anlaşmasının Google'a doğrudan bir yanıt olduğunu onaylamadı, ancak Sony'nin Microsoft'un altyapısına erişiminin olması şirketin rekabete ayak uydurabilmesi için daha iyi bir donanıma sahip olmasını sağlıyor.

Sony şu anda bulut tabanlı bir hizmet olan PlayStation Now'a sahip. Bu hizmet değişime önayak olarak başarıya ulaştı ve sürekli olarak kütüphanesini geliştiriyor. Ryan bulut hizmeti hakkında yeterince konuşmamakla biraz suçlu olduklarını kabul etti. PS Now'ın, PlayStation için yeni nesil stratejinin bir parçası olacağını zaten biliyoruz ve Ryan bulut oyunları alanında atılan bu büyük adımın "PlayStation Now'ı bir sonraki seviyeye taşıyabileceğini" umuyor.

Bulut oyunlarının PlayStation 5'in geleceği güne kadar ne şekilde gelişim göstereceğini merakla bekliyoruz. Ancak başta konsol üreticileri olmak üzere sektördeki tüm büyük şirketler için için giderek daha önemli hale geldiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle, bazı şirketler stratejilerini değiştirmek zorunda kaldılar ve imkansız görünen Microsoft - Sony anlaşması buna en büyük örnek.