Sony eski Insomniac Games oyunlarının haklarına da sahip

Sony eski Insomniac Games oyunlarının haklarına da sahip
Sony'nin Insomniac Games'i satın almasının ardından stüdyonun sahip olduğu markalarının geleceği hakkında sorular ortaya çıktı. Özellikle eskiden Xbox One'a özel olan Sunset Overdrive'a ne olacağını merak konusuydu. Sony artık...

Sony'nin Insomniac Games'i satın almasının ardından stüdyonun sahip olduğu markalarının geleceği hakkında sorular ortaya çıktı. Özellikle eskiden Xbox One'a özel olan Sunset Overdrive'a ne olacağını merak konusuydu. Sony artık Sunset Overdrive dahil olmak üzere Insomniac'ın mevcut marka haklarını da elinde tutuyor.

Tokyo Game Show 2019'da Japon yayıncı Inside-Games, Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios başkanı Shuhei Yoshida ile konuşma fırsatı buldu. Yoshida'ya Sunset Overdrive sorulduğunda, "SIE'nin Insomniac'ın eski çalışmalarının haklarına sahip olduğunu" belirtti. Sunset Overdrive'ın Xbox One'a özel olması hakkında gelen özel soruya ise belirsiz bir cevap vererek, Insomniac'ın "gelecekteki oyunlarını dört gözle beklediğini" söyledi.

Yoshida'nın kısa cevapları net bir bilgi vermese de, Sunset Overdrive'ın artık Sony'ye ait olduğunu doğrulamış gibi görünüyor. Kim bilir, belki de oyun gelecekte PlayStation için geri dönebilir. Sunset Overdrive Ekim 2014'te Xbox One'a geldi ve beğeni topladı. Oyunun görselleri, mizahı ve oynanışı övgüyle karşılandı ve platformun en sevilen deneyimlerinden biri olmaya devam ediyor. Ancak sonunda PC platformuna da geçiş yaptı.

Sunset Overdrive'ın Sunset City dünyası enerji içeceklerinin kirlenmesinin ardından mahvoldu. Söz konusu kirlenme nedeniyle şehrin sakinleri mutant yaratıklara dönüştü ve şehir artık keşfedilecek platform eğlenceleriyle dolu. Insomniac'ın eşsiz silah ve araçlarının yaratıcı bir şekilde uygulanması oyunu inanılmaz derecede dinamik hale getiriyor. Bu açıdan Sunset Overdrive geleneksel üçüncü şahıs nişancılardan büyük ölçüde ayrılıyor.

Sony geçtiğimiz ay Gamescom 2019 Açılış Gecesi Canlı Yayını sırasında Marvel's Spider-Man'in geliştiricisi Insomniac Games'i satın aldığını açıklamıştı. Sony yeni birinci parti stüdyosuyla sürpriz bir karar vererek bazı markaları yeniden canlandırabilir.