Sony CEO'su Kaz Hirai görevinden ayrılarak emekli oldu

Sony CEO'su Kaz Hirai görevinden ayrılarak emekli oldu
Sony CEO'su Kaz Hirai Şubat ayında görevinden istifa edeceğini ve yönetici-başkanlık görevine geçeceğini açıklamıştı. Ardından Mart ayında yönetim Hirai'nin emekli olduğunu doğruladı ve CFO (mali işler sorumlusu) Kenichiro...

Sony CEO'su Kaz Hirai Şubat ayında görevinden istifa edeceğini ve yönetici-başkanlık görevine geçeceğini açıklamıştı. Ardından Mart ayında yönetim Hirai'nin emekli olduğunu doğruladı ve CFO (mali işler sorumlusu) Kenichiro Yoshida'yı şirketin başına geçirdi. Kaz Hirai'nin PlayStation ve Sony'deki görevini 18 Haziran Salı günü tamamladı. Daha önce kıdemli danışman olarak görev alacağı ve Sony yönetiminin talepleri doğrultusunda danışmanlık sunmaya devam edeceği bildirilmişti.

Kazou Hirai 1984'te Sony Music'e katıldı ve ardından 1995'te Sony Computer Entertainment'a (şimdiki Sony Interactive Entertainment) geçti. Son olarak 2012'de şirketin CEO ve başkanlık pozisyonuna terfi etti. Kaz Hirai göreve gelmesiyle misyonunu: "Sony'nin müşterilerin ruhuna ilham veren, onları duygusal olarak harekete geçiren ve ilgilerine karşılık veren bir şirket olarak devam etmesini sağlamak" şeklinde açıkladı. God of War, The Last of Us, Uncharted 4: A Thief's End ve daha birçok popüler yapım Kaz Hirai'nin vizyonunun ürünü.

Halefi hakkında da konuşan Hirai, Kenichiro Yoshida'nın "Sony'nin çeşitli iş alanlarını yönetmek için gerekli olan sarsılmaz tecrübe ve liderlik özelliklerine sahip, şirketi gelecekte ileriye taşıyacak ideal bir kişilik" olduğunu söyledi.

Yoshida ise "Hirai'nin kurduğu iş temellerini geliştirmeyi ve küresel bir işletme olarak rekabet gücümüzü artıracak ve uzun vadeli kar büyümesini gerçekleştirmemizi sağlayacak daha fazla reformsal önlem almayı" hedeflediğini söyledi.

Variety'e konuşan bir kaynak, Hirai'nin istifa kararının arkasında kısmen son 6 yıl boyunca CEO olarak sürdürdüğü seyahat programlarından yıpranmasının olduğunu söyledi. Artık Kaz Hirai ailesiyle birlikte Kaliforniya'daki evinde daha fazla zaman geçirmeyi planlıyor.