Sony başkanı Kazuo Hirai emekli olmaya hazırlanıyor

Sony başkanı Kazuo Hirai emekli olmaya hazırlanıyor
Sony başkanı Kazuo Hirai (namıdiğer Kaz Hirai) 2018'de şirketteki yönetici pozisyonundan ayrılmayı planladığını açıklamıştı. Ardından Kenichiro Yoshida Nisan 2018'de Sony Corporation'ın Başkanı ve CEO'su olmuştu. Ancak...

Sony başkanı Kazuo Hirai (namıdiğer Kaz Hirai) 2018'de şirketteki yönetici pozisyonundan ayrılmayı planladığını açıklamıştı. Ardından Kenichiro Yoshida Nisan 2018'de Sony Corporation'ın Başkanı ve CEO'su olmuştu. Ancak Hirai Başkan ve Yönetim Kurulu pozisyonuna geçerek şirkette önemli bir rol oynadı. Şimdi aradan geçen yaklaşık 1 yılın ardından Hirai görevinden bir kez daha ayrılıyor.

Şirketin açıklamasına göre Hirai'nin emekliliği 18 Haziran 2019'da gerçek anlamda başlayacak. Bununla birlikte gerektiği zaman danışmanlık rolü üstlenecek. Açıklamada belirtildiği üzere Hirai "Sony’nin yönetim ekibi tarafından istenildiği sürece Kıdemli Danışman olarak görev yaparak danışmanlık hizmeti vermeye devam edecek."

Başkan ve CEO Kenichiro Yoshida konuyla ilgili şunları söyledi:

"Hirai-san ve ben Aralık 2013'den bu yana yönetim reformları üzerinde birlikte çalışıyoruz. Hem Başkan hem de Yönetim Kurulumuzdaki görevinden emekli olurken, Sony'nin çeşitli iş alanlarını içeren yönetimine yüksek düzeyde desteğini sürdüreceğini umuyoruz."

Kaz Hirai ise ayrılığıyla ilgili olarak şu satırlara yer verdi:

"Geçtiğimiz Nisan ayında CEO koltuğunu Yoshida-san'a bıraktığımdan beri, Sony'nin başkanı olarak hem sorunsuz bir değişim hem de Sony'nin yönetimine destek sağlama fırsatım oldu. Sony'deki herkesin Yoshida-san'ın güçlü liderliğiyle tamamen eşit ve Sony için daha da parlak bir gelecek kurmaya hazır olduklarından eminim. Böylece son 35 yıldır hayatımın bir parçası olan Sony'den ayrılmaya karar verdim. Yolculuk boyunca beni destekleyen tüm çalışanlarımıza ve taraflarımıza en içten teşekkürlerimi sunmak isterim."

Hirai şirkette ilk olarak 1984 yılında Sony Music Entertainment'ın CBS / Sony Records olarak bilinen bir müzik bölümünün pazarlama ekibinin bir parçası olarak başladı. 1995 yazında Sony Computer Entertainment'a katılarak şirketin bilgisayar ve eğlence bölümüne geçti. Ardından 2006 yılının sonlarında PlayStation 3'ün piyasaya sürülmesinden sadece haftalar sonra Kaz Hirai, Sony Computer Entertainment'ın Başkanı ve CEO'su olarak yeni görevine terfi etti.

Bugünlere getirdiği birikimleriyle şirketin eğlence alanında verdiği hizmetlerle unutulmaz isimler arasına giren Kazuo Hirai'ye bundan sonraki hayatında ve adımlarında başarılar diliyoruz.