Resident Evil 3'ün ilk çeyrekteki satışları bekleneni veremedi

Resident Evil 3'ün ilk çeyrekteki satışları bekleneni veremedi
Capcom, 2020 mali yılın ilk çeyreğinde son derece başarılı sonuçlar alsa da Resident Evil 3'ten beklediğini alamadı. Resident Evil serisinin yenilenerek geri dönen son oyunu, ilk çeyrekte diğer oyunlar kadar etkili olamadı. Diğer...

Capcom, 2020 mali yılın ilk çeyreğinde son derece başarılı sonuçlar alsa da Resident Evil 3'ten beklediğini alamadı. Resident Evil serisinin yenilenerek geri dönen son oyunu, ilk çeyrekte diğer oyunlar kadar etkili olamadı. Diğer yandan serinin toplam satışları etkileyici bir dönüm noktasına ulaştı.

Capcom'dan yapılan açıklamaya göre, 30 Haziran 2020'de biten üç aylık süreçte net Satışlar %32,2 yükseliş gösterirken, faaliyet geliri %39,1 arttı. COVID-19 döneminde oyun şirketleri, normalden daha yüksek satışlar gerçekleştirerek rekor sonuçlar elde etti. İnsanların salgın sürecinde evde kalmaya özen göstermesi, oyuna yönelmelerinde önemli rol oynadı.

Resident Evil 3'ün satışları beklenen başarıyı gösteremedi

Resident Evil 3 Remake

Resident Evil 3, piyasaya sürüldükten sonraki ilk üç ayında, dünya çapında 2.7 milyon kopya sattı. Elbette bu, dikkate değer bir rakam ancak geçen yıl çıkan Resident Evil 2 ve 2017 yapımı Resident Evil 7 daha kısa sürede daha büyük başarılar elde etti. Diğer yandan Resident Evil serisi toplamda 100 milyon kopya satarak yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

Yaklaşan Itchy, Tasty: An Unofficial History of Resident Evil kitabının yazarı Alex Aniel, Resident Evil 3 ile serideki diğer oyunların ilk çeyreklerindeki satış rakamlarını kıyasladı. İşte popüler korku serisine gelen bazı oyunların piyasaya sürüldükleri ilk çeyrekte yaptıkları satışlar şöyle:

  • Resident Evil 3 - 2.7 milyon (3 ay)
  • Resident Evil 2 - 4.2 milyon (2 ay + 1 hafta)
  • Resident Evil 7 - 3.5 milyon (2 ay + 1 hafta)
  • Resident Evil 6 - 4.5 milyon (3 ay)
  • Resident Evil 5 - 4.4 milyon (3 hafta)

Resident Evil 3'ün uzun vadede, özellikle de 2021'de piyasaya sürülecek olan Resident Evil Village öncesinde nasıl bir performans göstereceği merakla bekleniyor. RE7'nin devamı olan Resident Evil Village şu anda geliştirme aşamasında ve önümüzdeki yıl PlayStation 5, ,Xbox Series X ve PC'ye gelecek.

Resident Evil Village'ın oyun testinden gelen yeni bilgilere buradan erişebilirsiniz. Oyun, geçmişteki kabuslarından kurtularak huzurlu bir hayat sürdüren Ethan Winters ve eşi Mia’nın macerasını konu alacak.