Remedy'nin yeni oyunu, Control ve Alan Wake ile aynı evrende geçecek

Remedy'nin yeni oyunu, Control ve Alan Wake ile aynı evrende geçecek
Remedy Entertainment'ın sevilen oyunu Control, öneki oyunu Alan Wake ile aynı evrende geçiyor. Bu ayın sonlarına doğru yayınlanacak olan yeni genişleme AWE, iki oyunun aslında bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Geliştirici, Remedy...

Remedy Entertainment'ın sevilen oyunu Control, öneki oyunu Alan Wake ile aynı evrende geçiyor. Bu ayın sonlarına doğru yayınlanacak olan yeni genişleme AWE, iki oyunun aslında bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Geliştirici, Remedy Connected Universe adını verdiği bir evren kuruyor ve bu evrene dahil olacak yeni bir oyun üzerinde çalışıyor.

Max Payne'in ilk iki oyundaki yüzü olarak hatırladığımız kreatif yönetmen Sam Lake, haberleri doğruladı. 2010 yılında Alan Wake'de yaşananlar, Federal Kontrol Bürosu'nun araştırmakta olduğu davalardan biri. AWE genişletmesi, ilk resmi Remedy Connected Universe etkinliği olup, Alan Wake hakkında daha fazla bilgiyi Control'e getirecek.

Remedy'nin yeni oyunu Alan Wake 2 olmayacak

Alan Wake, Remedy Entertainment

Alan Wake 2 birkaç yıl önce geliştirme aşamasındaydı. Ancak Remedy'nin iletişim direktörü Thomas Puha geliştirme sürecinin tamamlanmadığını ve şu anda çalışmaları arasında yeni bir Alan Wake oyunu olmadığını söyledi. Stüdyonun bir sonraki projesinin adı ve konusu hakkında hiçbir açıklama yapılmadı. Belki de Control'ün başarısı, devam oyununun önünü açmış olabilir.

Epic Games, bu yılın başlarında Remedy'nin sonraki iki oyununu yayınlayacağını doğruladı. Bunlardan birinin AAA çoklu platform oyunu olduğu, diğerinin ise aynı seriye bağlı küçük ölçekli bir proje olduğu belirtildi. Bu haber, yeni oyunların her ikisinin de Remedy Connected Universe'ün bir parçası olacağını doğruluyor. Belki de Control 2'yi yeni nesil platformlarda görebiliriz.

Control'ün AWE genişlemesi, 27 Ağustos 2020'de oyuncularla buluşacak. State of Play canlı yayınında duyurulan DLC hakkında yakında daha fazlasını öğreneceğiz. Yeni genişlemeden oynanış görüntüleri13 Ağustos TSİ 19:00'da Remedy Twitch kanalında yayınlanacak.