Quantic Dream artık sadece PlayStation'a özel oyunlar yapmayacak

Quantic Dream artık sadece PlayStation'a özel oyunlar yapmayacak
Heavy Rain, Beyond: Two Souls ve Detroit: Become Human gibi sevilen oyunların stüdyosu Quantic Dream artık sadece PlayStation'a özel oyunlar geliştirmeyecek.Yaklaşık 1 yıl önce Le Monde, Canard PC ve Mediapart'tan Fransız gazeteci...

Heavy Rain, Beyond: Two Souls ve Detroit: Become Human gibi sevilen oyunların stüdyosu Quantic Dream artık sadece PlayStation'a özel oyunlar geliştirmeyecek.

Yaklaşık 1 yıl önce Le Monde, Canard PC ve Mediapart'tan Fransız gazeteci ekibi, Quantic Dream'de sağlıksız bir stüdyo kültürü olduğu iddialarını ortaya koyarak tartışmaları ateşlemişti. Le Monde'nin raporuna göre; Quantic Dream'in çalışanları kendi aralarında homofobik, cinsiyetçi ve ırkçı söylemler kullanıyor, hatta Naziler gibi görünmeye çalışıyor. Ayrıca erkek çalışanların baskın olduğu şirkette kadınların yanında kirli şakalar yapılıyor ve oyunlarındaki aktrislerle ilgili uygunsuz açıklamalar yapılıyordu. Stüdyo ise kapsamlı raporları "iftira" olarak nitelendirmişti. Ardından sessizce iddiaları yayınlayan gazetecilere dava açmaya başladı.

Şu ana kadar mahkemelere ulaşan tek şey, stüdyodaki şartlar nedeniyle istifa eden eski bir personel tarafından Quantic Dream'e açılan ve stüdyonun kaybettiği bir iş davası.

Quantic Dream'in patronları David Cage ve Guillaume de Fondaumière Variety ve Venturebeat'e verdiği röportajda, PlayStation'a özel olarak çalışmayı bırakarak şirket için yeni bir başlangıç yaptıklarını açıkladılar.

Bunun yerine Quantic Dream, Çinli mega yayıncı NetEase'den gelecek projeler için kaynak sağladı. NetEase yakın zamanda Bungie'ye yeni projeleri için yatırım yapmıştı. Şirket ayrıca Blizzard ile uzun süredir devam eden bir ortaklığın parçası olarak Diablo mobil oyunu üzerinde çalışıyor.

de Fondaumière: "Amacımız, deneyimlerimizin tadını çıkarabilecek kitlelerin bulunduğu tüm platformlarda bulunmak. Elbette, Sony ile 12 yıl çalıştıktan sonra çok iyi tanıdığımız bir platform olan PlayStation için geliştirmeye devam edeceğiz, ancak diğer tüm platformlarda da yer alacağız." dedi.

NetEase yöneticisi Simon Zhu, Quantic Dream'in tüm yönlerini analiz etmeye büyük özen gösterdiklerini ve stüdyo kültürüne yönelik suçlamaların farkında olduklarını, ancak iddiaların asılsız olduğuna inandıklarını açıkladı.