PlayStation State of Play, Final Fantasy 16 Oynanışının 10 Dakikalık Decadent Dakikasını İçeriyor

PlayStation State of Play, Final Fantasy 16 Oynanışının 10 Dakikalık Decadent Dakikasını İçeriyor
PlayStation State of Play etkinliğinde Final Fantasy 16 oynanışının 10 dakikalık Decadent dakikasını içeriyor.

Sony, Final Fantasy 16'ya odaklanan yeni bir PlayStation State Of Play vitrininin bu hafta yayınlanacağını açıkladı. Resmi PlayStation Twitter hesabı tarafından bu öğleden sonra paylaşılan bir tweet'e göre, State Of Play'in 13 Nisan itibariyle yapılması planlanıyor ve 20 dakikalık Final Fantasy 16 oynanışı sergiliyor.

playstation-state-of-play-final-fantasy-16-oynanisinin-10-dakikalik-decadent-dakikasini-iceriyor

Final Fantasy 16, 22 Haziran'da PlayStation 5 için piyasaya çıkıyor

Resmi bir blog gönderisinde PlayStation Blog üst düzey yöneticisi Brett Elston, "Final Fantasy XVI'nın 2020 PlayStation 5 Vitrinimizde piyasaya çıktığı andan itibaren, dünyanın dört bir yanındaki hayranlar, oyunun karanlık fantezi ortamı, onları barındıran güçlü Eikonlar ve Dominantlar ve bu ilk fragmanlarda gösterilen gösterişli savaş sistemi hakkındaki ayrıntıları sabırsızlıkla bekliyorlar." dedi. Final Fantasy 16, bu yıl 22 Haziran'da zamanlanmış bir PlayStation 5'e özel olarak piyasaya çıkıyor.

playstation-state-of-play-final-fantasy-16-oynanisinin-10-dakikalik-decadent-dakikasini-iceriyor

Son numaralı Final Fantasy oyununun yayınlanmasından bu yana yedi uzun yıl geçtiği için, Final Fantasy 16 heyecanı Bahamut'tan daha yüksek ve hayranlar, FFXVI odaklı State Of Play'in neler ortaya çıkaracağını ve gerektireceğini görmek için heyecanlanıyor. Önceki fragmanlar, oyunculara oyun içi konumların nefes kesen manzaralarını, savaştan yıpranmış ve yaralı suratlı kahraman Clive Rosfield'ı ve devasa, hantal çağrılara karşı destansı savaşları gösterdi.

playstation-state-of-play-final-fantasy-16-oynanisinin-10-dakikalik-decadent-dakikasini-iceriyor

Final Fantasy 16, Final Fantasy serisinin onlarca yıllık geleneğini sürdürecek olsa da, yerleşik serinin benzersiz tarzının belirli temel unsurları, önümüzdeki taksitte kasıtlı olarak yumuşatılıyor. Bu yılın Şubat ayında Japon video oyunları mağazası 4gamer ile yapılan bir röportajda Final Fantasy 16 Direktörü Naoki Yoshida, kendisinden önceki Final Fantasies'in aksine Final Fantasy 16'nın durumu hakkında tartıştı. Bu noktada, "Yalnızca hikayeyi takip ederek deneyim puanlarını düşünmek zorunda kalmadan önerilen seviyeye ulaşmak mümkün." dedi.

Birçok uzun süreli Final Fantasy hayranı, oyunun RPG unsurlarının modern aksiyon oyunuyla dengelenmesiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Geçen ay PAX East'te düzenlenen bir panelde bu endişeleri kabul eden Yoshi-P, hayranlara Final Fantasy 16'nın oyun içi RPG unsurları hakkında daha fazla bilginin Nisan ayında açıklanacağına dair güvence verdi. Yaklaşan April State Of Play'in yalnızca Final Fantasy 16'nın oynanışına 20 dakika ayıracak şekilde ayarlanmasıyla, vitrinin oyunun RPG eğilimli bazı unsurlarını gün ışığına çıkarması makul bir şekilde beklenebilir.

İlgili Haberler