PlayStation Productions'ın ilk projesi Twisted Metal dizisi

PlayStation Productions'ın ilk projesi Twisted Metal dizisi
Sony Interactive Entertainment'ın prodüksiyon şirketi PlayStation Productions'ı açıklamasının hemen ardından ilk proje duyuruldu. Twisted Metal televizyon dizisi biraz beklenmedik bir seçim olsa da çalışmalar başlamış görünüyor.Projenin,...

Sony Interactive Entertainment'ın prodüksiyon şirketi PlayStation Productions'ı açıklamasının hemen ardından ilk proje duyuruldu. Twisted Metal televizyon dizisi biraz beklenmedik bir seçim olsa da çalışmalar başlamış görünüyor.

Projenin, Sony'nin 2019 yatırımcı ilişkileri toplantısında Sony Pictures Başkanı Tony Vinciquerra tarafından duyurulduğu bildirildi. İlk duyuruda, stüdyonun birçok projeye sahip olduğunu belirtmiş olsa da, bu PlayStation Productions'ın ilk projesi dışında bilgi verilmedi.

Twisted Metal'i yeni stüdyonun ilk projesi olarak, özellikle de dizi olarak görmek kesinlikle ilginç. Araç savaşı ve doğaüstü bir temaya sahip olan Twisted Metal uyarlamasının ağır görsel efektlerle yüksek bütçeli bir yapım olması gerekecek. Dizinin ne zaman yayına gireceği henüz bilinmiyor. Bölüm sayısı veya projenin arkasındaki isimler gibi diğer detaylar da verilmedi. Ancak stüdyodaki tüm projelerde olduğu gibi Sony Pictures Entertainment'ın dağıtımı gerçekleştireceğini biliyoruz.

PlayStation Productions, Sony şirketi altında faaliyet gösterse de, Sony'nin ana prodüksiyon kolundan ayrı olarak Sony Interactive Entertainment altında çalışıyor. Asıl hedef Horizon Zero Dawn, LittleBigPlanet ve God of War gibi çok sayıda PlayStation'a özel oyuna dayanan yüksek kaliteli markalar oluşturmak. Sony Pictures, çalışmaları arasında Tom Holland'ın başrol oynadığı Uncharted filmine sahip olsa da, projenin PlayStation Productions'a geçip geçmeyeceği bilinmiyor.

Twisted Metal'i son gördüğümüzden bu yana epey zaman geçti. Son olarak 2012'de PlayStation 3 için yenilenerek piyasaya sürülmüştü. Seri hakkında henüz bir şey söylenmedi, ancak PlayStation Productions kanadında yaşanan gelişmenin ardından belki de gelecekte yeni bir Twisted Metal oyunu gelebilir.