Facebook'a karşı yürütülen reklam boykotuna PlayStation da katıldı

Facebook'a karşı yürütülen reklam boykotuna PlayStation da katıldı
Facebook'a karşı yürütülen reklam boykotuna PlayStation da katıldı. ABD'deki ırkçılık karşıtı eylemlerin ardından Facebook'un nefret söylemlerine karşı kayıtsız kalması, dev şirketlerin reklamlarını çekerek tepki göstermesine...

Facebook'a karşı yürütülen reklam boykotuna PlayStation da katıldı. ABD'deki ırkçılık karşıtı eylemlerin ardından Facebook'un nefret söylemlerine karşı kayıtsız kalması, dev şirketlerin reklamlarını çekerek tepki göstermesine neden olmuştu.

Facebook'un nefret söyleminde bulunan grupların faaliyet göstermesine ve büyümesine izin vermesi tüm dünyadan tepki görüyor. Coca-Cola, Pepsi, Uvilever, Honda ve Starbucks gibi şirketler sosyal medya devinden reklamlarını çekmişti. Artık Facebook ve Instagram kullanıcıları, Temmuz ayı boyunca PlayStation reklamlarını da görmeyecek.

PlayStation, Facebook platformlarındaki reklam faaliyetlerini durdurdu

Sony, PlayStation, Facebook

PlayStation, Facebook ve Instagram'da sosyal medya faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Şirket, Facebook'a karşı yürütülen #StopHateForProfit kampanyasını destekliyor.

PlayStation yaptığı açıklamada, "#StopHateForProfit kampanyasını desteklemek için reklamcılık ve ücretsiz içerikler dahil olmak üzere Facebook ve Instagram faaliyetlerimizi Temmuz ayının sonuna kadar küresel olarak askıya aldık. Birlikte çalışmak (ve oynamak) için doğru bir duruş sergiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sony Interactive Entertainment'ın yanı sıra Microsoft da Facebook'a karşı boykota katıldı. Microsoft, geçtiğimiz ay Facebook ve Instagram harcamalarını durduracağını açıklamıştı. Şirket, Facebook'ta %1.3 hisseye sahip ve kısa süre önce kapattığı Mixer platformu için Facebook Gaming ile ortaklık kurmuştu.

#StopHateForProfit kampanyası gün geçtikçe yayılmasına rağmen, Mark Zuckerberg reklam verenlerin yakında döneceklerini bildirdi. PlayStation ve Xbox'ın yıl sonunda yeni nesil konsollarını piyasaya süreceği düşünüldüğünde Zuckerberg'in haklı çıkması olası.