Mixer'den ayrılan Ninja'nın YouTube'daki ilk yayını 100 bin izlendi

Mixer'den ayrılan Ninja'nın YouTube'daki ilk yayını 100 bin izlendi
Microsoft'un yayın sitesi Mixer'i kapatma kararının ardından, Tyler "Ninja" Blevins ve Michael "Shroud" Grzesiek gibi önemli yayıncıların yeni bir platforma geçeceği anlamına geliyordu. Geçtiğimiz günlerde Ninja'nın YouTube'da...

Microsoft'un yayın sitesi Mixer'i kapatma kararının ardından, Tyler "Ninja" Blevins ve Michael "Shroud" Grzesiek gibi önemli yayıncıların yeni bir platforma geçeceği anlamına geliyordu. Geçtiğimiz günlerde Ninja'nın YouTube'da bir test videosunu yanlışlıkla paylaşmasının ardından, yayınlarına devam edeceği yeni platformun YouTube olabileceği konuşuluyordu.

Beklenen oldu ve Ninja geçtiğimiz günlerde YouTube Gaming'de ilk yayınını gerçekleştirdi. Ünlü ismin Fortnite oynadığı yayını yaklaşık 100.000 kişi izledi. Ancak bu, Ninja'nın yeni adresinin YouTube olduğu anlamına gelmiyor ve ikiliden herhangi bir anlaşma yapıldığına dair açıklama gelmedi.

Ninja, YouTube ile herhangi bir anlaşma yapmadı

Tyler "Ninja" Blevins, YouTube

Ninja'nın kişisel YouTube kanalı, şu anda 24 milyon aboneye sahip ve yayınlar topluluğuyla kurduğu bağ açısından önemli. Yayıncı, Twitch'ten Mixer'e geçerken 20 ila 30 milyon dolar arasında bir anlaşma yapmıştı ve platformdan ayrılmasına rağmen hala ödeme alıyor. Şimdilik, YouTube'da yaptığı canlı yayınlar herhangi bir anlaşmanın ürünü değil.

E-spor sektöründen paylaştığı sızıntılarla bilinen Rod "Slasher" Breslau, Ninja'nın şıu anda herhangi bir sözleşme yapmadığını ve ne YouTube ne de Twitch'in koronavirüs döneminde yayıncılara milyon dolarla dökmek istemediğini açıkladı. Diğer yandan yayıncının Mixer ile iş ortaklığı yapan Facebook Gaming'in 50-60 milyon dolarlık astronomik teklifini reddettiği konuşuluyordu.

Mixer, 22 Temmuz'da kapanacak ve ardından Facebook Gaming'e yönlendirilecek. Ninja'nın ilerleyen zamanlarda herhangi bir sözleşme yapıp yapmayacağı belirsiz. Belki de yayınlarına bağımsız olarak kendi seçeceği bir platformdan devam edebilir.