Ninja, Mixer'in kapanmasının ardından YouTube'a geçebilir

Ninja, Mixer'in kapanmasının ardından YouTube'a geçebilir
Yayıncı Tyler "Ninja" Blevins, Amazon'un yayın platformu Twitch ile yaptığı sözleşmedeki anlaşmazlıklar nedeniyle geçen yıl Twitch'ten Mixer'e geçmişti. Ancak Microsoft'un yayın sitesi Mixer'i kapatmasının ardından Ninja'nın...

Yayıncı Tyler "Ninja" Blevins, Amazon'un yayın platformu Twitch ile yaptığı sözleşmedeki anlaşmazlıklar nedeniyle geçen yıl Twitch'ten Mixer'e geçmişti. Ancak Microsoft'un yayın sitesi Mixer'i kapatmasının ardından Ninja'nın yeni durağı YouTube olabilir.

Ninja'nın Mixer'e geçişi, Twitch'te yaprak dökümünü başlatmıştı. Ardından Cory "Gothalion" Michael, Soleil "Ewok" Wheeler ve Michael "shroud" Grzesiek gibi diğer popüler yayıncılar da kısa süre sonra yayınlarını YouTube'da sürdürmeye kara vermişti. Ninja'nın Mixer'e geçişi hem hayranlardan hem de diğer yayıncılardan bazı eleştiriler alsa da 30 milyon dolarlık karlı bir anlaşma söz konusuydu.

Ninja, YouTube'da yanlışlıkla test videosu paylaştı

Tyler "Ninja" Blevins, YouTube

Mixer'ın kapatılıp Facebook Gaming çatısı altına girmesinin ardından Ninja başka yeni platformuna geçmeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Twitter kullanıcısı HYPEX, yayıncının YouTube kanalında "Test" adlı bir video tespit etti. Yanlışlıkla paylaşılan video hızlı bir şekilde gizli hale getirildi. Ninja, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadıysa da, test videosu yayıncının YouTube'a geçebileceğini gösteriyor.

Yayıncının eşi ve aynı zamanda menajeri olan Jessica Blevins hafta başında "bu hafta eğlenceli olacak" şeklinde bir tweet atmıştı. Bu, beklenen duyurunun yakında gelebileceği anlamını taşıyor. Mixer kapandığında, Ninja'ya Facebook Gaming'den teklif gitse de, popüler yayıncı teklifi reddetti. İhtimaller azalıyor ve YouTube rakipler arasında bir adım öne çıkıyor.

Ninja, Mixer'ın kapanmasının ardından kitlesini yeni platformuna yönlendirebilecek kadar güçlü bir isim ve yakında yayınlarını YouTube'da görebiliriz.