Nexon çoğunluk hissesini satıyor: Potansiyel alıcılar EA ve Tencent

Nexon çoğunluk hissesini satıyor: Potansiyel alıcılar EA ve Tencent
Güney Koreli Nexon, NXC Corp holding şirketindeki 9 milyar dolarlık kontrol hissesini satmayı planlıyor. Kim Jung-ju'nun hissesinin potansiyel alıcıları arasında Çinli şirket Tencent ve yayın devi Electronic Arts'ın bulunduğu bildiriliyor.Korea...

Güney Koreli Nexon, NXC Corp holding şirketindeki 9 milyar dolarlık kontrol hissesini satmayı planlıyor. Kim Jung-ju'nun hissesinin potansiyel alıcıları arasında Çinli şirket Tencent ve yayın devi Electronic Arts'ın bulunduğu bildiriliyor.

Korea Economic Daily gazetesinin kaynaklarına göre; Seul'de kurulan ve merkezi Tokyo'da bulunan Nexon, satışı yönetmek için Deutsche Bank ve Morgan Stanley'i görevlendirdi. Ancak iki şirket de henüz resmi açıklamada bulunmadı. Bu arada, haberin yayılmasının ardından Nexon'a bağlı kuruluşların hisse senedi değerlerinin yüzde 30'a varan oranda arttığı görüldü.

Nexon'un Amerikan şirketi geçtiğimiz günlerde, LawBreakersPlayerUnknown's Battlegrounds ile aynı zamanda piyasaya sürmesi nedeniyle büyük başarısızlık yaşadı ve sıkıntılar baş gösterdi. Bu gelişmelerin ardından Şubat 2018'de Nexon Amerika'da işten çıkarmalar yaşandı. Ayrıca Nexon, geçtiğimiz yıldan bu yana Çin'in oyun yayınlarını durdurma kararından etkilenen şirketlerden biriydi.

LawBreakers - Nexon

LawBreakers, kapanan stüdyo Boss Key Productions tarafından geliştirilmişti. Şirket daha sonra oyun endüstrisinden kalıcı olarak ayrıldığını açıklayan Cliff Bleszinski tarafından yönetiliyordu.

İlginç bir şekilde, eski EA ve DICE yöneticisi Patrick Söderlund, 2018 yılının Kasım ayında Embark Studios adında yeni bir şirket kurmak için Nexon ile birlikte çalıştığını açıkladı. Tokyo'daki finansal toplantı sırasında yayıncının ilk yatırımı yaptığı açıklandı. Söderlund ne üzerinde çalıştığını açıklamamasına rağmen, yakında yeni haberler duyabileceğimizi ima etti.