Çin'in durdurma kararını kaldırmasıyla 80 oyun onaylandı!

Çin'in durdurma kararını kaldırmasıyla 80 oyun onaylandı!
Çin Devlet Basın ve Yayın İdaresi (SAPP) yeni oyun onaylarında 1 aydır süren durdurma kararını kaldırdığını duyurdu. Kurum onaylanan 6 PC oyunu, 6 tarayıcı oyunu, 1 PlayStation VR oyunu ve 67 mobil oyun içeren toplam 80 oyunun...

Çin Devlet Basın ve Yayın İdaresi (SAPP) yeni oyun onaylarında 1 aydır süren durdurma kararını kaldırdığını duyurdu. Kurum onaylanan 6 PC oyunu, 6 tarayıcı oyunu, 1 PlayStation VR oyunu ve 67 mobil oyun içeren toplam 80 oyunun listesini yayınladı. Listede Tencent oyunlarının yer almaması dikkat çekti.

Oyun endüstrisinin önde gelen şirketlerinden biri olan Tencent, 2018 yılında çeşitli yasal kısıtlamalar nedeniyle 160 milyar dolar değer kaybetti. Çin'in Ağustos ayında, piyasaya sürülen oyun sayısını ve oynama saatlerini sınırlayarak çocuklarda miyopi ile mücadele etmeyi planladığını açıklamış, Tencent o dönemde de 20 milyar dolar değer kaybetmişti.

Tencent yönetimi kararın kalktığı ve oyunlar onaylandığı için mutluydu. Şirket: "Bu, tüm sektör için kesinlikle ilham verici bir haber. Düzenleyicilerin pozitif ve standart yönetimi destekleme kararlılığını doğruluyor ve tüm kültürel endüstri için yön belirliyor." açıklamasını yaptı.

SAPP başkanı Feng Shixin kısa süre önce otoritenin, oyunları onaylamak için görevini yerine getirdiğini söyledi. Bu nedenle, PlayerUnknown's Battlegrounds ve Fortnite gibi oyunlara yatırım yapan Tencent'ın yakında iyi haberler alabilmesi mümkün.

Çin'in oyun yayınlarını durdurma kararı hızlı ve sıkı şekilde uygulandı. Yasak sektörde 30 milyar doları aşan bir zarara mal oldu. Mart ayında, Çin yeni video oyunlarını yayınlamayı bıraktı ve Tencent'in kârının on yıl içinde ilk kez düşmesine neden oldu. Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in miyopi hakkında konuşma yapmasından birkaç gün sonra yasak gündeme gelmiş ve yetkililer, çözüm olarak video oyunlarını durdurmayı önermişti. Kasım ayında ise Tencent, genç oyunculardan yaşlarını ve kimliklerini kanıtlamalarını istemeye başlamıştı.

Onaylanmış tek PS VR oyununu merak edenler için Animal Force (Çin'deki adı Human Rescue Project) olduğunu açıklayalım. Kule savunma oyunu bu yılın Mayıs ayında yayınlanmıştı.