Minecraft, 1.20 güncellemesi aldı: İşte yenilikler!

Minecraft, 1.20 güncellemesi aldı: İşte yenilikler!
Mojang, Minecraft 1.20 güncellemesi ile kiraz çiçeği adında bir biyomun ekleneceğini duyurdu. Buna ek olarak, yeni pek çok özellik geliyor.

Minecraft, çıktığı dönemden bugüne kadar oyuncular tarafından yoğun ilgi görüyor. 2011'den bu yana, oyun içerisindeki çoğu şeyi değiştiren pek çok güncelleme aldı. Geçen yıl, Minecraft'a mağaralar ve uçurumlar gibi yerler dahil oldu. Bu yıl yaz mevsiminde Minecraft'a daha fazla şeyin geleceği bilgisi açıklandı. Bu noktada; yeni kiraz çiçeği biyomu, etrafta kazı yapma ve arkeoloji hakkında bilgi edinme yeteneği gibi daha pek çok özellik yakında geliyor.

minecraft-1-20-guncellemesi-aldi-iste-yenilikler

Minecraft, oyunculara arkeoloji özelliği getiriyor

Arkeoloji, oyuncuların çöl biyomlarında ya da kumsallarda deneyimleyebileceği bir aktivite olarak oyuna dahil oluyor. Kuma bir kürek alıp kazı alanını kuruyorsunuz. Mojang, zamanla daha fazla kazı alanı ekleyeceğini de duyurdu. Oyuncuların Suspicious Sand adındaki garip bir bloğa dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

minecraft-1-20-guncellemesi-aldi-iste-yenilikler

Kiraz çiçeği biyomuyla yeni hayvanlar ve çeteler yolda

Minecraft'ın yaklaşan kiraz çiçeği biyomu oyunculara yeni mekanlar vadediyor. Pembe ağaçlarla süslenen biyom; koyunlar, domuzlar ve arılarla renk kazanıyor. Bu biyomdan elde edilen odun parçalanarak yeni bir kaynağa dönüştürülebiliyor. Bu da, kiraz çiçeği köylerinden bazılarının ortaya çıkmasına neden oluyor.

Minecraft 1.20 güncellemesi, Sniffer çetelerini de tanıtıyor. Bu mafya oldukça eski olduğu için soyu tükenmiştir. Yine de, bu çetenin büyüyüp gelişmesini önlemek size kalıyor. Mojang'ın da dikkat çektiği Suspicious Land'da bu çetenin yumurtalarını bulabilirsiniz. Bu yumurtaları bulmanız ve onları yumurtadan çıkarmanız gerekiyor.

Sizler Minecraft'ın yeni güncellemesinin vadettikleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!