Microsoft, PS6'nın 2028'de Sunulmasını Bekliyor

Microsoft, PS6'nın 2028'de Sunulmasını Bekliyor
Microsoft, PlayStation 6 konsolunun çıkış tarihi için 2028 tahmininde bulundu.

Microsoft vs FTC davası sırasında, Microsoft, PS6'nın 2028'de piyasaya sürülmesini beklediğini söyledi. Yasal savaşın bir parçası olarak Microsoft, önerilen 10 yıllık anlaşmanın 2028'de yeni nesil konsolların piyasaya sürülmesinin ötesine geçeceğini söyledi.

microsoft-ps6nin-2028de-sunulmasini-bekliyor-1.jpg

Microsoft, PS6 çıkış tarihini tahmin etti

Microsoft'tan yapılan açıklamada, "Bu terim, her halükarda, yeni nesil konsolların beklenen başlangıç döneminin (2028'de) ötesine geçecektir." “Dolayısıyla, Call of Duty, anlaşma süresi içinde piyasaya sürülmesi durumunda halef PlayStation konsollarında yayınlanacak. Anlaşma aynı zamanda Call of Duty konsol oyunlarının PlayStation'da Xbox ile aynı seviyede sunulmasını sağlayacak." Onaylanmasa da Microsoft'un PS6 ile ilgili açıklamasına duyulan güven, büyük ihtimalle yeni nesil Xbox'ın da aynı yıl içerisinde çıkacağını gösteriyor.

microsoft-ps6nin-2028de-sunulmasini-bekliyor-2.png

Mart 2023'te, incelenmiş ve doğrulanmış kaynaklardan gelen rapora göre, PS6'nın 2028'de çıkacağına da inanıyoruz. Tabii ki, büyük planda işler yine de değişebilir ve yeni nesil konsollar bir veya iki yıl ertelenebilir. Bununla birlikte, yeni nesil konsolların on yılın sonuna kadar piyasaya sürüleceği kesin gibi görünüyor.

İlgili Haberler