Microsoft, FTC Denemesinin Birinci Gününe Cevap Veriyor

Microsoft, FTC Denemesinin Birinci Gününe Cevap Veriyor
Microsoft, FTC ile ilk mahkeme görüşmesini gerçekleştirdi.

Perşembe günü, ifadelerin ilk günü FTC ile Microsoft arasındaki ilk büyük mahkeme savaşında gerçekleşti. Mahkeme gün için ara verdikten sonra, Microsoft yaşananlara yanıt olarak kısa bir açıklama gönderdi.

microsoft-ftc-denemesinin-birinci-gunune-cevap-veriyor-1.jpeg

Perşembe günü FTC ile Microsoft arasındaki mahkeme gerçekleşti

Insider Gaming'e konuşan bir Microsoft sözcüsü, "Bugün, Sony'nin başından beri oyunları platformunda tutma sözümüzün arkasında duracağımızı bildiğini gösterdi ve anlaşmaya karşı lobi yapma çalışmalarının yalnızca pazardaki hakim konumunu korumak için olduğunu açıkça belirtti." Tanıklığın ilk günü boyunca, PlayStation patronu Jim Ryan'ın satın almanın münhasırlıkla ilgili olduğuna inanmadığı ortaya çıktı. Ayrıca Activision, Call of Duty'yi platformda tutabilmek için Microsoft'tan daha yüksek gelir payları talep etti.

microsoft-ftc-denemesinin-birinci-gunune-cevap-veriyor-2.jpg

FTC, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını kapatmasını engellemeye çalışıyor. Tüm kanıtlar sunulduğunda, ABD Bölge Yargıcı Jacqueline Scott Corley, FTC'nin satın alma işlemini 2 Ağustos'ta Washington, DC'de başka bir duruşmaya kadar durdurma talebini kabul edip etmeyeceğine veya Microsoft'un satın alma işlemine devam etmesine izin verip vermeyeceğine karar veriyor. Dava Cuma sabahı saat 11:30'da (PT) devam ediyor. San Francisco'da gerekirse 29 Haziran'a kadar devam ediyor. Yargıç Corley'nin 4 Temmuz'dan sonra bir karar vermesi bekleniyor.

İlgili Haberler