Microsoft Studios Obsidian ve inXile Entertainment'ı satın aldı

Microsoft Studios Obsidian ve inXile Entertainment'ı satın aldı
Fallout: New Vegas'ın geliştiricisi Obsidian Entertainment ve Wasteland geliştiricisi inXile Entertainment'ın Microsoft tarafından satın alındığı resmi olarak açıklandı. Microsoftgeçtiğimiz aylardaNinja Theory ve Compulsion...

Fallout: New Vegas'ın geliştiricisi Obsidian Entertainment ve Wasteland geliştiricisi inXile Entertainment'ın Microsoft tarafından satın alındığı resmi olarak açıklandı. Microsoft

geçtiğimiz aylarda

Ninja Theory ve Compulsion Games'i satın almıştı.

inXile şu anda The Bard's Tale ve Wasteland 3 dahil olmak üzere birkaç üzerinde proje çalışıyor ve Wasteland'in 2019'da PlayStation 4, Xbox One ve PC'de yayınlanması planlanıyor. Satın alma işleminin PS4 sürümü için herhangi bir plan değişikliğiyle sonuçlanıp sonuçlanmayacağı henüz belli değil. Ancak hem inXile hem de Obsidian'ın Ninja Theory gibi ileriye dönük Microsoft platformlarına odaklanması bekleniyor.

Stüdyoların Microsoft'a katılma nedenleri yine maddi

inXile forumunda: "Microsoft bizi biz olduğumuzdan dolayı aldı ve biz RPG yapmak ve oynamaktan hoşlanan bir grup geliştiriciyiz. The Bard's Tale IV: Barrows Deep, The Bard's Tale Trilogy, Wasteland 3 ve devam eden projelerde çalışmayı sürdüreceğiz." açıklamasına yer verildi.

Obsidian'ın Operasyon Direktörü Chris Parker YouTube'da yayınlanan video duyurusunda, oyun geliştirmenin giderek zorlaştığını ve Microsoft'un sunabileceği mali desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Açıklama Ninja Theory'nin satın alma sürecindekiyle benzerlik gösteriyor.

Obsidian'ın son oyunu Pillars of Eternity II: Deadfire ilk olarak PC'de yayınlandı. Oyunun PS4 ve Xbox One sürümlerinin 2018'in son çeyreğinde yayınlanması planlanıyor.