Microsoft Hellblade Senua’s Sacrifice'ın stüdyosunu satın aldı!

Microsoft Hellblade Senua’s Sacrifice'ın stüdyosunu satın aldı!
Dün şaşırtıcı bir gelişme yaşandı ve Microsoft, E3 açıklamasında Hellblade: Senua’s Sacrifice'ın geliştiricisi Ninja Theory'i satın aldığını duyurdu. Pek çok insan stüdyoların AAA gelişimi ve bağımsızlığı...

Dün şaşırtıcı bir gelişme yaşandı ve Microsoft, E3 açıklamasında Hellblade: Senua’s Sacrifice'ın geliştiricisi Ninja Theory'i satın aldığını duyurdu. Pek çok insan stüdyoların AAA gelişimi ve bağımsızlığı konusundaki duruşunun ışığında bu kararı sorguladı ve görünüşe göre Ninja Theory'nin patronları bu durumu bekliyordu. Duyurudan kısa bir süre sonra şirket, Microsoft'a katılma kararını açıklamak için aşağıdaki video yayınladı.

Ninja Theory Kreatif Lideri Tameem Antoniades şunları söyledi:

"Microsoft'un bize gelmesi tamamen beklenmedik bir durumdu ve gerçekten yapmak istediğimiz bir şey değildi. Yine de, ideal bir dünyada hedeflerimizin ve hevesimizin bir stüdyo olarak ne olduğunu sordular ve biz de AAA makinesi olmaktan kurtulmak ve tamamen para kazanma amaçlı olmayan deneyime odaklanan oyunlar yapmak istediğimizi söyledik. Daha büyük riskler almak ve sürekli yok olma tehdidi olmaksızın oyunları tanımlayan yaratıcı türler oluşturmak istiyoruz. Kendi oyunlarımızı kendi yolumuzla yapmak istiyoruz. Ne yapmamız gerektiği ve nasıl yapılacağı söylenmeden, her şeyden önce takımımızı, kültürümüzü ve kimliğimizi korumak istiyoruz. Çünkü özümüzde Ninja Theory var.

Şimdi bunun seviye atlamaya, daha önce hiç tahmin etmediğimizden daha yükseği hedeflememize, geçmişte yıllardır bize geri adım attıran düşme tehlikesi olmadan, uçmak için bir fırsat olduğuna inanıyorum."

Ninja Theory, artık Microsoft’un platformları için oyunlar yapmaya odaklanacağını ve bunun birçok hayranını hayal kırıklığına uğratacağını kabul etti.