Japonya'da modlanmış PS3 satan adam tutuklandı

Japonya'da modlanmış PS3 satan adam tutuklandı
Japonya'da Tadaaki Abe adında bir adam modlanmış PS3 konsolları satmak suçundan tutuklandı. 44 yaşındaki Abe Japonya, Kagawa'da işlediği suçtan dolayı yakalandı.NHK'nın haberine göre Abe, PS3 donanımını kırmakla suçlanıyor;...

Japonya'da Tadaaki Abe adında bir adam modlanmış PS3 konsolları satmak suçundan tutuklandı. 44 yaşındaki Abe Japonya, Kagawa'da işlediği suçtan dolayı yakalandı.

NHK'nın haberine göre Abe, PS3 donanımını kırmakla suçlanıyor; böylece oyun diskleri bir sürücüye kopyalanabiliyor ve daha sonra disk olmadan da oynatılabiliyor. Modlanmış PS3'ler temel olarak oyunları kopyalamak için fiziksel diskler kullanılmasına izin veriyor ve yazılım korsanlığında kullanılıyor.

Kırılmış donanımları satan Abe sonunda tutuklanmasına yol açan olayda yasa dışı PS3'ü 15.555 Yen'e (yaklaşık 145 dolar) satıyordu. Abe, Tokyo'da ismi açıklanmayan 40 yaşındaki bir adamla alışveriş yaparken yakalandı. Modlamayı yapan ve satarak iki Japon kanununu doğrudan ihlal etti. Her ikisi de meşru ürün satıcılarının haklarını korumak amacıyla var olan hem genel marka hakkı hem de Haksız Rekabeti Önleme Yasası'nı çiğnedikten sonra, polis çevrimiçi açık artırmada izlediği Abe'nin evini aramak için yola çıktı. Yetkililer arama sırasında 40 tane daha PS3 konsolu buldu.

Abe'nin yarı zamanlı bir işçi olduğunu ve suçunu düşük gelirini arttırmaya yönelik olarak işlediğini öne sürdü. Bunun geçerli bir savunma olarak kabul edilip edilmeyeceği henüz belli değil.

Bu arada PS5 geçtiğimiz günlerde çıkış tarihiyle duyuruldu ve kontrol cihazının (Dualshock 5 olarak adlandırılması olası) bazı teknik özellikleri açıklandı. Diğer yandan PS VR 2 ile ilgili yeni bir patent keşfedildi.