GTA 5 hilecileri hapis cezasıyla karşı karşıya!

GTA 5 hilecileri hapis cezasıyla karşı karşıya!
Rockstar Games ve ana şirketi Take-Two Interactive, GTA 5 için popüler bir hileyi yaparak ve sattığı iddia edilen kişilerle ilgili olarak Avustralya'daki 2 evin araştırılmasıyla sonuçlanan bir dava açtı.Take-Two Interactive GTA...

Rockstar Games ve ana şirketi Take-Two Interactive, GTA 5 için popüler bir hileyi yaparak ve sattığı iddia edilen kişilerle ilgili olarak Avustralya'daki 2 evin araştırılmasıyla sonuçlanan bir dava açtı.

Take-Two Interactive GTA 5 hilecilerine göz açtırmıyor

Avustralya Federal Mahkemesi, GTA 5 için "Infamous" isimli hile programlarının geliştirilmesi ve dağıtılması ile bağlantılı olarak Eylül ayında Melbourne'deki iki konut için bir arama emri çıkardı. İlgili kişiler bu hileleri "geliştirmek, dağıtmak veya satmak" suçlamalarıyla tutuklandı ve hapis cezasıyla karşı karşıya.

Söz konusu "Infamous" hilesi GTA 5 oyuncularına; ışınlanma, para oluşturma, süper zıplama kullanma, itibar puanları oluşturma, sanal oyun içi nesneleri kopyalama, sınırsız cephane, silah ve araç sağlama imkanı veriyordu. Hilenin nasıl işlediğini gösteren videoyu buradan izleyebilirsiniz. Rapora göre bundan 6 ay önce kapatılan hile, öncesinde 40 dolara satılıyordu.

Mahkeme ayrıca, GTA 5 hilesiyle ilişkili 5 kişinin varlıklarının dondurulmasına karar verdi, ancak bu daha sonra tek bir kişiye odaklanarak değiştirildi ve diğerlerine verilen tedbirlerin çoğu kaldırıldı. Mahkemenin bu ay içinde toplanması planlanmakla birlikte, ilgili taraflardan henüz resmi bir savunma yapılmadı.

Take-Two Interactive, GTA Online'da hile yapılmasına yardımcı olan programların satılmasını engelleyen ihtiyati tedbir kararı aldırmış ve davalık olmuştu.