Xbox ve Nintendo, Sony'nin Fortnite ayrılığını yorumladı

Xbox ve Nintendo, Sony'nin Fortnite ayrılığını yorumladı
Microsoft ve Nintendo, Sony'nin Fortnite'taki çapraz platform ve platformlar arası hesap erişimi konusundaki duruşu ve yine PlayStation ile yaşanan anlaşmazlık hakkında konuştu.Sony, E3'te son derece umut vaat eden oyun ve yazılım...

Microsoft ve Nintendo, Sony'nin Fortnite'taki çapraz platform ve platformlar arası hesap erişimi konusundaki duruşu ve yine PlayStation ile yaşanan anlaşmazlık hakkında konuştu.

Sony, E3'te son derece umut vaat eden oyun ve yazılım yeniliklerini sergilerken, muhtemelen fuara başka bir olay daha damgasını vurdu. Fortnite'ın Switch sürümü, PlayStation 4 ile çapraz oynayamıyordu ve PS4 sahipleri, Nintendo'nun cihazında Epic hesaplarına erişemediler.

Fortnite topluluğunun haklı tepkisinin ardından ve Sony'nin konuyla ilgili politik açıklaması bu konsollar arası çekişmede hoş karşılanmadı.

Nintendo ve Xbox, Sony'nin tutumunu eleştirdi!

Giant Bomb'a konuşan Xbox başkanı Phil Spencer, Sony'nin Minecraft'ın PlayStation sürümünde benzer eleştirilere maruz kaldığı geçtiğimiz yılın ardından yine çözüme yaklaşmaması ile yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi. Spencer, Sony'nin platformunu diğer konsollara açmayı reddettiğini ve oyunculuğu geliştirmeye yardımcı olduğunu hissetmediğini söyledi:

"Oğlunuza, çocuğunuza bir Xbox aldınız ve ben de çocuğuma bir PlayStation aldım. Ben sadece bir ebeveynim ve bu onların doğum günü. Her neyse, çocuklar Fortnite oynamak istiyor ve hepsi hemen eve gidiyor ve birbirleriyle oynayamıyorlar... Bu tutum tüketicilere yardımcı olacağa benzemiyor. Eğer geliştiricilere ve tüketiciye yardımcı olmazlarsa, o zaman bana da oyun oyunculuğa yardımcı oluyorlar gibi hissettirmez."

Spencer şunları ekledi: "Olaya iş tarafından bakıyorum ve işleri yürütme yolundaki kararlarını yargılamayacağım... Hedefimiz her oyuncu için ilgili ve önemli olmak. İnsanlar bir başkasının konsolunu satın almak ve oradaki oyunları oynamak istiyorsa, harika, bu işi herkes için nasıl canlı hale getirdiğimizi gösterir."

Nintendo Amerika'dan Reggie Fils-Aime de Nintendo'su anlaşmazlıklara benzer bir çizgi sunarak, konuyu üç ayrı güç tarafından tanımlanan şekilde açıkladı:

"Benim gibi çapraz platformu destekleyen ve çapraz oyuna izin veren şirketleriniz var. Çapraz oyun isteyen ve çapraz oyuna teşvik eden bir geliştiriciye ve içerik sahibine sahipsiniz. Ve sonra diğer platform sahiplerinin kararları ortaya çıkıyor." dedi

"Ve diğer platform sahiplerine gelince bu olayın diğer platform sahipleri üzerinde etkisi olduğu kadar, ben de yok. Bu her birinin kendi kararı ve bazıları çapraz-oyun destekler ve bazıları desteklemez."

Artık Fortnite, E3 Nintendo Direct sırasında 24 saat içinde Switch versiyonunu indiren 2 milyon oyuncuyla birlikte, toplam en az 127 milyon oyuncuya sahip.