Sony, Fortnite sorunu nedeniyle artan tepkilere yanıt verdi

Sony, Fortnite sorunu nedeniyle artan tepkilere yanıt verdi
E3 2018 haftası boyunca Sony, Fortnite'ın PlayStation 4 ve Nintendo Switch sürümleri arasındakiçapraz platform sorununedeniyle eleştirilerin odak noktası oldu.PS4’te Fortnite oynayan veya oynamış olan oyuncular PSN hesaplarının...

E3 2018 haftası boyunca Sony, Fortnite'ın PlayStation 4 ve Nintendo Switch sürümleri arasındaki

çapraz platform sorunu

nedeniyle eleştirilerin odak noktası oldu.

PS4’te Fortnite oynayan veya oynamış olan oyuncular PSN hesaplarının bağlantısını kesmiş olsalar bile, Nintendo Switch üzerinde Epic hesaplarını kullanmaktan engelleniyor (ya da tam tersi). Bu durum ayrıca satın alma işlemlerinin ve ilerleyişin aktarılamayacağı anlamına geliyor...

Sorun ne Sony ne de Epic tarafından ele alınmadığından, hiç kimse hesapların engellenmesinden kimin sorumlu olduğunu bilmiyor. Ancak Sony, PlayStation topluluğunu dinlediğini belirterek BBC'nin yorum talebine yanıt verdi.

PlayStation topluluğunun oyun deneyimini geliştirmek için nelerle ilgilendiklerini duymaya her zaman açığız. PlayStation Network'teki aylık 80 milyondan fazla aktif kullanıcıyla birlikte, oyuncuların Fortnite ve tüm çevrimiçi oyunları birlikte oynayabilecekleri devasa bir oyun topluluğu oluşturduk. Ayrıca PC, Mac, iOS ve Android cihazlarda Fortnite çapraz destek desteği sunuyoruz. PS4'teki Fortnite hayranlarının diğer platformlarda daha fazla oyuncuyla oynama fırsatını genişletiyoruz.

Bu noktada ekleyecek başka bir şeyimiz yok.

Başka bir deyişle Sony, hesap engelleme sorununun şirketin politikalarıyla ilgili olduğunu ne doğruluyor ne de reddediyor. Bu politik cevap tatmin edici mi bilemiyoruz ama sorun ilerleyen zamanlarda yeniden gündeme gelecek gibi görünüyor.