Fortnite ve NBA 2K dansları davalık oldu

Fortnite ve NBA 2K dansları davalık oldu
Rapçi 2 Milly, aktör Alfonso Ribeiro ve Instagram'ın yıldızı Backpack Kid, Fortnite ve NBA 2K'deki dansları nedeniyle Epic Games ve Take-Two Interactive'e dava açtılar.2 Milly, bu ayın başlarında Epic Games'e karşı suç duyurusunda...

Rapçi 2 Milly, aktör Alfonso Ribeiro ve Instagram'ın yıldızı Backpack Kid, Fortnite ve NBA 2K'deki dansları nedeniyle Epic Games ve Take-Two Interactive'e dava açtılar.

2 Milly, bu ayın başlarında Epic Games'e karşı suç duyurusunda bulundu ve Fortnite geliştiricisinin, 2014 müzik videosu için yarattığı bir dans olan "Milly Rock"ı izinsiz kullandığını iddia ediyor. Epic, Fortnite'ın beşinci sezonunda "Swipe It" adlı çok benzer bir dans eklemişti. 2 Milly, Epic'in kendisinden izin istemediğini ve tazminat vermediğini belirtti. Şimdi de NBA 2K18'de kullanılan Milly Rock'ı kullanan Take-Two Interactive'e karşı şikayetçi olmaya hazırlanıyor.

Bu arada oyuncu Alfonso Ribeiro da Epic Games ve Take-Two'ya karşı dava açmaya hazırlanıyor. "The Carlton" dansı Fortnite ve NBA 2K18'da yer alıyor. Ribeiro, "The Fresh Prince of Bel-Air" adlı televizyon şovunda bu dansı sundu ve 1991'de "Will's Christmas Show" bölümünde yer aldı. Dans 27 yıl sonra bile hala biliniyor ve Ribeiro hayranlar için yapmaya devam ediyor. The Carlton, aktörle bütünleşmiş bir dans ve ünlü kişiliğinin bir parçası. Variety'e bildirilen şikayete göre, Epic ve Take-Two aktörün rızası olmadan ve telif ödemeden şöhretinden haksız biçimde yararlandı. Epic dansı Fortnite'ta "Fresh" ismiyle oyunculara sundu.

Bir diğer davacımız Instagram fenomeni Backpack Kid, "The Floss" adlı dansını kullanan iki yayıncıya karşı şikayette bulunuyor. "Saturday Night Live" adlı bir bölümde "Swish Swish" şarkısında Katy Perry'le dansını gerçekleştirdi. Daha sonra, Inside Edition genç ile bir röportaj yayınladı ve o video (aşağıda), bugüne kadar 53 milyondan fazla görüntüleme aldı.

Epic Games'in popüler oyunu Fortnite'ın popüler içerikleri izinsiz kullanması daha başını çok ağrıtacak gibi görünüyor. Açtığı davalarla sıkça gündeme gelen Take-Two'da aynı dertten muzdarip.