Rapçi 2 Milly, Epic Games hakkında yasal işlem başlatıyor

Rapçi 2 Milly, Epic Games hakkında yasal işlem başlatıyor
Rapçi 2 Milly, kendisiyle özdeşleşen dans hareketi The Milly Rock'ın Fortnite'ta kullanılması nedeniyle Epic Games hakkında yasal işlem başlatmayı düşünüyor. Ancak Season 5 premium dansı oyunda "Swipe It" olarak adlandırılıyor.2...

Rapçi 2 Milly, kendisiyle özdeşleşen dans hareketi The Milly Rock'ın Fortnite'ta kullanılması nedeniyle Epic Games hakkında yasal işlem başlatmayı düşünüyor. Ancak Season 5 premium dansı oyunda "Swipe It" olarak adlandırılıyor.

2 Milly dansının izinsiz olarak para karşılığı satılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi: "Herkes dansımın oyunda yer aldığını söylüyordu... Aslında bu özel hareketi satıyorlar. Gerçekten bunu duyduğum zaman bu durumun daha fazla devam edemeyeceğini düşündüm."

Birkaç aydır bazı hareketlerin arkasındaki sanatçılar Fortnite geliştiricisi Epic Games ile karşı karşıya geliyorlar. Fortnite'ın bu dansları ve ifadeleri satmasıyla kazandığı para, elbette ki içeriklerin sahiplerini rahatsız edebiliyor.

Koreografik çalışmaları koruyan emsal karar yok

Ancak iş ve eğlence avukatı Merlyne Jean-Louis bu konuya açıklık getirdi. Koreografik eserlerin telif hakkı için emsal teşkil eden bir içtihat yasası bulunmamakta ve ABD Telif Hakkı Bürosu şu anda yaratıcı koreografik ifade ve bireysel dans hareketleri için telif hakkı patentlerini kabul edememekte.

Jean-Louis: "Müziğin telif hakkıyla ilgili birçok dava var. Sözler. Sesler. Bununla ilgili tam bir içtihat hukuku var. Ama koreografik çalışmalarla ilgili yok." dedi.

Bir diğer rapçi Chance The Rapper olayın ahlaki boyutundan bahsederek en azından hareketin sahiplerine ait şarkıların Fortnite danslarının arka planına eklenebileceği fikrini öne sürdü. Böylece hareketin sahipleri desteklenebilecek ve karı paylaşabilecek.

Bu hafta Fortnite'a v6.30 yamasıyla, taretlerin eklenmesiyle birlikte, Durrr Burger ve Pizza Pit arasındaki sınırlı süreli etkinlik gelmişti.