Fortnite, Epic Games'in değerini 8 milyar dolara çıkardı!

Fortnite, Epic Games'in değerini 8 milyar dolara çıkardı!
2018'deki oyunları hakkında tartışılmaz bir gerçek varsa, o da Fortnite'ın doğru hamleler yaptığıdır. Gelen raporlar, Epic Games'in değerinin 5 milyar dolar ile 8 milyar dolar arasında olduğunu söylüyor.Fortnite Epic Games'in...

2018'deki oyunları hakkında tartışılmaz bir gerçek varsa, o da Fortnite'ın doğru hamleler yaptığıdır. Gelen raporlar, Epic Games'in değerinin 5 milyar dolar ile 8 milyar dolar arasında olduğunu söylüyor.

Fortnite Epic Games'in değerini katladı!

Her ne kadar Fortnite'ın bu değeri ne kadar yükselttiği bilinmese de, açıkça önemli bir rol oynadığı ortada. Çinli şirket Tencent Holdings Ltd., 2012'de Epic Games 825 milyon dolar değerinde iken, Epic'in yüzde 40'ını 330 milyon dolar karşılığında satın aldı. Bu, Epic'in yaklaşık altı yıl içinde 7 milyar dolarlık değer kazandığı anlamına geliyor.

Sensor Tower'a göre, Fortnite'ın günde 2 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.

Epic Games Fortnite doğum günü

Fortnite iki gün önce birinci yılını kutladı ve Epic Games 2012'den beri popüler Unreal Engine'e birçok oyun ve güncelleme yaptı. 2014 yılında da Gears of War serisini Microsoft'a sattı.

Fortnite'ın bu yıl içinde oyun içi satın alımlardan 1 milyar dolardan hasılat yaptı ve battle royale pazarının, önümüzdeki yıl yapımcılara 20 milyar dolar kazandırması bekleniyor. Ayrıca geçen ay itibariyle oyun, 125 milyon oyuncuya sahipti.