En iyi 10 Marvel karakteri

En iyi 10 Marvel karakteri
MCU (Marvel Sinematik Evreni) ilk çıktığı günden bu yana çizgi roman hayranları ve izleyiciler tarafından yoğun talep görüyor. Biz de Marvel evreni içerisindeki en iyi 10 karakteri sıraladık...

Marvel Sinematik Evreni, başladığı günden bu yana fantastik türünde izleyicilerin zevklerine hitap etmeyi başardı. Bu yüzden dolayı da başarılı bir franchise haline dönüştü. Marvel Studios, çizgi romanlardan beyaz perdeye karakterleri aktarım aşamasında dünya çapında bir başarı elde etti. Marvel Sinematik Evreni şu anda Disney Plus bünyesinde yer alıyor. İzleyicilerin karşısına 30'dan fazla filmi ve birkaç televizyon programını çıkartıyor. Evrende yer alan bazı karakterler diğerlerine oranla izleyiciler tarafından daha çok sevgi görüyor. Hatta bağlılıklarını üst noktalara taşıyan kişiler bile var. Biz de sizler için en iyi Marvel karakteri listesini hazırlıyoruz...

Kate Bishop

Haile Steinfeld, Marvel Sinematik Evreni'ne ilk olarak Disney Plus şovu Hawkeye'de tanıtıldı. Genç bir kızı canlandıran aktör, idolü ve favori kahramanı olarak Hawkeye'yi görüyor. Ok ve yay konusunda da yeteneklerini konuşturuyor. Yıllarca süren eğitimden sonra kendisini Clint Barton'ı çevreleyen bir gizemin içinde buluyor. Zamanla ilişkileri gelişirken aynı zamanda Clint Barton'ın yetenekli bir yardımcısı haline geliyor.

en-iyi-10-marvel-karakteri

Kate Bishop kısa bir sürede hayranların Marvel Sinematik Evreni'ndeki yeni favori karakterlerinden birisi haline dönüştü. Yetenekli bir okçu ve aynı zamanda çok çevik bir savaşçıdır. Suçla mücadele günleri ve süper kahraman olma yolculuğu henüz yeni başlıyor. Şimdiye kadar pek kullanılmayan çok fazla potansiyeli bulunuyor.

Star-Lord

Chris Pratt yıllarca süren bir komedi kariyerinin ardından, Galaksinin Koruyucuları serisinde ikonik Star-Lord'a dönüşmesiyle izleyicileri şaşırtmayı başardı. Hayranlar, Chris Pratt'ın karakteri canlandırmasına adeta bayıldı. Star-Lord, Bir grup galaktik Ravager tarafından çocukken kaçırıldı. Galaksideki en iyi hırsızlardan birisi olmak için büyüdü. Muhafızların geri kalanlarıyla tanıştı ve hayatının gerçek amacını aramaya başladı.

en-iyi-10-marvel-karakteri

Dr. Bruce Banner / The Hulk

Hulk ekip içerisinde ham bir güce sahiptir. Kendisi adeta MOBA oyunlarındaki tank karakterleri gibidir. İlk Marvel's Avengers filmi için yeniden kadroya alındıktan sonra, Bruce Banner ve yeşil dev büyük ve küçük ekranlarda üretken bir hale geldi. Marvel Sinematik Evreni'ndeki yedi filmde ve Disney Plus uyarlaması She Hulk'ta rol aldı.

en-iyi-10-marvel-karakteri

Bruce Banner, en unutulmaz karakterlerden bir tanesidir. Hayranları, yolculuğu boyunca onunla birlikte gülüp ağladı. Hikayeleri, Marvel Sinematik Evreni'ndeki en şiddetli ve duygusal hikayelerden birisi oldu. Natasha Romanoff'la olan bağı, kimlik arayışı ve Hulk'u yönetme ve kullanma mücadelesi, izleyicilerin yüreklerini sızlattı.

Black Widow

Scarlett Johansson, ilk olarak Iron Man 2 filmiyle göründü. Natasha Romanoff'u canlandırmasıyla izleyicilerin kalbini çalmayı başardı. Gizemli, esrarengiz, karizmatik ve kendini fazlasıyla savunabilen karmaşık bir karakter sundu.

en-iyi-10-marvel-karakteri

Filmler yıllar içerisinde ilerledikçe, karakterin karanlık geçmişine dair çok az bir ayrıntı ortaya çıktı. Bu gizem onun karakterinin bir parçası haline geldi. Sonunda, kendi solo filmi yayınlandı ve hikayesi daha önce hiç olmadığı gibi anlatıldı. Film, ailesini ve bir dizi ilgi çekici yeni karakteri tanıtmanın yanı sıra, kendisi ve arkadaşları üzerinde gerçekleştirilen aşağılık deneyleri ve nasıl bir kişi olduğunu açıkladı.

Black Panther

Chadwick Boseman, güçlü ve çevik Kara Panter'i ilk olarak, babasının katilini arayan intikam odaklı bir tehdit haline dönüştüğü Kaptan Amerika: Civil War'da canlandırdı. Daha sonra Marvel Sinematik Evreni tarihinin en beğenilen filmlerinden olan Black Panther filminde karakteri bir kez daha beyaz perdeye aktardı.

en-iyi-10-marvel-karakteri

Hayranlar, krallığı elinden alınmış ve kendini keşfetme yoluna zorlanmış bir adam olan bu asil savaşçıyı canlandırmasına yoğun ilgiyle baktılar. Boseman, ne yazık ki 2020 yılında vefat etti. Bu da Marvel Sinematik Evreni'ndeki yolculuğunun trajik bir şekilde sona erdiği anlamına geliyor. Yine de, Oscar'a aday gösterilen ilk MCU filmindeki inanılmaz performansı, Boseman'a hayranların kalbinde bir yer kazandırdı.

Doctor Strange

Doctor Strange, 2016 yılında vizyona girdiğinde izleyicileri hayrete düşürmüştü. Şaşırtıcı ve daha önce hiç görülmemiş görsellere sahipti. Zamanın kendisini kontrol etme gücüyle alakalı karmaşık bir hikayeye ve tüm deneyimi ele alan Benedict Cumberbatch'in ilgi çekici performansını barındırıyordu.

en-iyi-10-marvel-karakteri

Stephen Strange, şu anda Marvel Sinematik Evreni'ndeki en yetenekli ve çok yönlü karakterlerden birisidir. Müthiş Büyücü Supreme olarak kolunda bir büyü ve büyülü araçları içeren geniş bir cephaneliğe sahiptir.

Scarlet Witch

Scarlet Witch, Sorcerer Supreme'den daha büyük kapasitelere sahip bir sihir ustasıdır. Muhtemelen, Marvel Sinematik Evreni'ndeki en güçlü karakter bile olabilir. Elizabeth Olsen, Avengers: Age of Ultron'da sunulduktan sonra, zarar görmüş ve kederli karakteri çekici ve güzel bir şekilde oynadı.

en-iyi-10-marvel-karakteri

WandaVision, karakterin kaybının derinliklerini ele alıyor. Hayranlar onun insanlığına, savunmasızlığına ve yaptığı her şeyin aşk tarafından yönlendirilmesine bayıldı. Daha sonra, bazı hayranlar hayal kırıklığına uğradı. Çünkü karakter, Doctor Strange in the Multiverse of Madness adlı filmde yeterince kullanılmadı. Karakter gelişiminin buradan sonra nereye gideceğini görmek biraz zor gibi duruyor.

Thor

Chris Hemsworth, dünya çapındaki hayranların sevgisini kazanmayı başardı. Güç ve mizahın harika karışımıyla gök gürültüsü tanrısı olarak en ikonik performansını sergiledi. Karakteri, Galaksi ve Dokuz Diyar boyunca uzun bir yolculuk geçirdi. Macerası kayıplar, zorluklar ve gerçek amaç için uzun bir arayışla doluydu. Bunlara rağmen Thor: Love and Thunder ve Thor: The Dark World, Marvel Sinematik Evreni'ndeki en tutarsız filmler oldu.

Kaptan Amerika

Kaptan Amerika, gerçek gücün ne kadar zor olursa olsun doğru şeyi yapmaktan geldiği inancının iyi bir temsilidir. Chris Evans karakteri zarafetle canlandırarak izleyicilerin, arkadaşlarına ve dünyaya büyük bir güce ve sevgiye sahip bir adam olduğunu hissetmelerini sağladı.

Kaptan Amerika destanı, tüm Marvel Sinematik Evreni'ndeki en tutarlılarından bir tanesidir. Kaptan Amerika: Kış Askeri ve Kaptan Amerika: İç Savaş, birçok kişi tarafından şimdiye kadarki en iyi filmlerden bazıları olarak kabul görüyor. Kaptan Amerika filmleri dünya çapında sevildi.

Iron Man

Iron Man, 2008 yılında Marvel Sinematik Evreni'ni başlattı. Film, serinin en iyileri arasında gururla durmaya devam ediyor. Tony Stark, Marvel Sinematik Evreni'nin temellerini attı. En heyecan verici aşamalarını gerçekleştirdi. Silah tüccarından evrenin kahramanına uzanan Iron Man'in yolculuğu, insanlık için kendini feda etmesiyle şanlı ve yürek burkan bir sona ulaştı. Böylesine yuvarlak bir hikaye, tutarlı filmler, ikonik ve akılda kalıcı oyunculukla Iron Man, en iyi Marvel karakteri olmuştur.

Sizler en iyi Marvel karakteri listemiz hakkında neler düşünüyorsunuz? Siz olsanız sıralamayı nasıl yapardınız? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.