EA, yeni yetenekler kazanmak için WB Games'i satın alabilir

EA, yeni yetenekler kazanmak için WB Games'i satın alabilir
WB Interactive Entertainment'ın ana şirketi AT&T'nin, WB Games bölümünü satmak istediği konuşuluyor. Electronic Arts, Microsoft ve Take-Two Interactive gibi büyük şirketler, Warner Bros.'un oyun bölümünü satın almakla ilgileniyor....

WB Interactive Entertainment'ın ana şirketi AT&T'nin, WB Games bölümünü satmak istediği konuşuluyor. Electronic Arts, Microsoft ve Take-Two Interactive gibi büyük şirketler, Warner Bros.'un oyun bölümünü satın almakla ilgileniyor. EA'in finans müdürü Blake Jorgensen, gelir toplantısı sırasında açıkça bahsetmese de, EA'in yeni satın alımlarla ilgilendiğini açıkladı.

Blake Jorgensen, WB Games hakkında gelen bir soru hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. Ancak diğer yandan EA'in bünyesine yeni ekipler katma konusundaki yaklaşımını açıkladı. Jorgensen, "Herhangi bir özel satın alma hakkında yorum yapamıyorum... Geçmişte en iyi yaptığımız şeye baktığınızda, insanlarla uzun vadeli ilişkilerimiz olduğunu görürsünüz. Gerçekten oyunlara karşı harika yetenekler almaya çalışıyoruz" dedi.

EA, bünyesine yeni yetenekler katma konusunda istekli

Mortal Kombat 11 hikaye fragmanı

Jorgensen, EA'in Respawn Entertainment'ı satın almasını örnek göstererek, böyle bir uygulamanın yetenek edinmeye odaklandığını açıkladı. Respawn'ın EA'e katılımı sadece Titanfall markasını almakla ilgili değildi. EA yöneticisi, bu tarz süreçlerin biraz zaman alabileceğini, ancak yeni yetenekler kazanmakla her zamankinden daha fazla ilgilendiklerini öne sürdü.

Şu anda WB Games'in satışının nasıl gerçekleşeceğine dair net bir gösterge yok. WB sadece bazı stüdyolar mı satacak, yoksa tüm oyun bölümünü elden çıkaracak bilinmiyor. WB'ye ait markalara da ne olacağı tam olarak belli değil. WB Games'i satın alan şirketin, Mortal Kombat ve DC serileri için baştan lisans anlaşması yapması gerekeceği bildiriliyor.