Electronic Arts, E3 2019'da basın toplantısı yapmayacak

Electronic Arts, E3 2019'da basın toplantısı yapmayacak
Electronic Arts, 2019'da EA Play etkinliğinin gerçekleşeceğini açıkladı. E3 sırasında ayrı bir şekilde düzenlenecek olan etkinlik 4. yılıyla geri dönüyor, ancak büyük bir değişiklikle. EA, E3 2019'da yıllar sonra ilk defa...

Electronic Arts, 2019'da EA Play etkinliğinin gerçekleşeceğini açıkladı. E3 sırasında ayrı bir şekilde düzenlenecek olan etkinlik 4. yılıyla geri dönüyor, ancak büyük bir değişiklikle. EA, E3 2019'da yıllar sonra ilk defa basın toplantısı yapmayacak. EA Play etkinliği 7 Haziran - 9 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Aslında EA kendi özel EA Play etkinliğine başladığından beri E3'te yer almıyor. Ancak her yıl diğer yayıncılara benzer şekilde büyük bir basın toplantısı düzenliyor. Şirket bu yıl basın toplantısı yerine yaklaşmakta olan oyunlarını göstereceği canlı yayınlar gerçekleştirecek. Her zaman olduğu gibi etkinlik E3'le paralel yapılacak ve halka açık olacak. Canlı yayınlar etkinliğin ilk iki gününde gerçekleşecek.

Basın toplantısı dışında bazı değişiklikler de planlanıyor. Öncelikle etkinlik EA Play başlangıç etkinliğiyle giriş yapacak. Canlı yayınlara odaklı içeriği dolu bir gösterim olacak. EA takipçilere özel oyun duyuruları, geliştirici sohbetleri ve son dakika haberleri vadediyor. EA'in yaklaşmakta olan oyunları arasında Star Wars Jedi: Fallen Order, Plants vs. Zombies ve bazı spor oyunları yer alıyor.

Sony bu yıl şaşırtıcı bir şekilde fuarda yer almayacağını ve duyuru gelmeyeceğini açıkladı. Shawn Layden daha sonra kararın arkasındaki sebepler üzerinde durdu ve fuarın yenilikten uzak olduğunu açıkladı. Nintendo da yıllarca basın toplantısı yapmamayı tercih etti bunun yerine her E3'te büyük bir Nintendo Direct etkinliğini yayınladı.

E3 2019'da bu yıl adeta yaprak dökümü yaşandı, ancak yine de birçok yayıncı fuarda olacağını doğruladı. CD Projekt RED kısa süre önce Cyberpunk 2077'yi göstereceğini açıkladı.