EA'nın 2018 mali yılı gelirleri dudak uçuklatıyor!

EA'nın 2018 mali yılı gelirleri dudak uçuklatıyor!
Electronic Arts için 2018 mali yılı rekor kıran bir yıl oldu. Oyun yapımcısı şirket, gelirini 5.1 milyar doların üzerinde bir rakamla bildirdi. Bu rakam EA'nın 2017 verilerine göre yaklaşık 305 milyon dolarlık bir artışı...

Electronic Arts için 2018 mali yılı rekor kıran bir yıl oldu. Oyun yapımcısı şirket, gelirini 5.1 milyar doların üzerinde bir rakamla bildirdi. Bu rakam EA'nın 2017 verilerine göre yaklaşık 305 milyon dolarlık bir artışı temsil ediyor.

EA, 2018 mali başarısını FIFA, Battlefield ve The Sims gibi popüler serilerinin daha fazla platform ve coğrafyada daha fazla oyuncuya ulaşmasını sağlamak için finanse ediyor.

Şirketin mali yılın 30 Nisan'da sona ermesinin ardından yatırımcı toplantısında verdiği ek bilgiler,  biraz kafaları karıştırdı. Yaklaşan oyunların yayınlanma planlarını gösteren bir slaytta, Battlefield 3. çeyrek ve Anthem 4. çeyrek olarak listeleniyor. Ancak bunlar EA'nın mali çeyrekleri ve Anthem'in takvim yılında önümüzdeki yılın 1. çeyreği için yolda olduğu anlamına geliyor.

EA'in spor oyunları 90 milyon oyuncuya ulaştı!

Spor oyunlarındaki başarısı hızla yükselen yapımcı, FIFA 18 ve Madden 18'in rekabetçi oyunlarda önceki yıla göre %75 artış gerçekleştirdiğini de belirtti. Son nesil konsollarda spor oyunları yaklaşık 90 milyon oyuncuya ulaştı.

Toplantıda Bioware'in 2019'un ilk çeyreğinde çıkması planlanan yeni ve ilk oyunu Anthem'e kısaca değinildi ve oyun "temel sosyal deneyim" olarak nitelendirdi. Anthem'in bu yıl yayınlanması planlanmıştı, ancak çok oyunculu modları geliştirmek için daha fazla zamana ihtiyacı olan BioWare'den kaynaklanan gecikmeler yaşandı.