Anthem ertelendi ancak yeni Battlefield oyunu yolda!

Anthem ertelendi ancak yeni Battlefield oyunu yolda!
Electronic Arts, BioWare'in yaklaşmakta olan oyunu Anthem'in 2019'a ertelendiğini doğruladı. Yerine ise yeni bir Battlefield oyunu bu sonbaharda (son açıklamaya göre Ekim 2018) yayınlanacak.EA, Anthem'in 2019'un ilk çeyreğinde ya da...

Electronic Arts, BioWare'in yaklaşmakta olan oyunu Anthem'in 2019'a ertelendiğini doğruladı. Yerine ise yeni bir Battlefield oyunu bu sonbaharda (son açıklamaya göre Ekim 2018) yayınlanacak.

EA, Anthem'in 2019'un ilk çeyreğinde ya da 2019 mali yılının 4. çeyreğinde piyasaya çıkacağını resmi olarak doğruladı. Bununla birlikte EA, The Wall Street Journal'a, oyunun gelişiminin programdan geride kalmasından dolayı geciktiği iddialarını inkar etti ve bunun yerine Ekim ayında yeni bir Battlefield oyunu çıkarma kararı aldıklarını açıkladılar.

Sonuç olarak şirket yöneticileri, yeni bir oyun olarak Anthem'in sonbahar dönemi keşmekeşinden ziyade daha sakin bir zamanda çıkmasının ticari olarak daha iyi olacağına inanıyor.

EA gecikme olmadığını savundu

EA mali işler müdürü Blake Jorgensen "Bu bir erteleme değil. İnsanlar hikaye yaratmaya çalışıyor." diyerek oyunun gecikmediğini savundu.

Anthem için daha önce kesin bir çıkış tarihi belirtilmemişti, ancak ilk açıklamalar 2018 sonbaharında çıkacağı yönündeydi. Oyun E3 2017'de ilk kez açıklanmadan önce bile, Mart 2018'den önce geleceği doğrulanmıştı. Şimdiyse oyunun 31 Mart 2019'da sona eren son mali çeyrekte çıkması planlanıyor. Ve son olarak, yeni bir raporda BioWare'in oyunu bitirme çabalarını iki katına çıkardığı belirtildi.

Yeni Battlefield oyunu ve odağının ne olacağı hakkında da henüz ayrıntı verilmedi.