CD Projekt ve Sapkowski The Witcher için ek telif konusunda uzlaştı

CD Projekt ve Sapkowski The Witcher için ek telif konusunda uzlaştı
Geçtiğimiz Ekim ayında The Witcher'ın yaratıcısı yazar Andrzej Sapkowski, marka haklarını kullanması için CD Projekt RED'den ek telif hakkı talep etmişti. Sapkowski'nin talep ettiği tazminat, 60 milyon PLN'di (yaklaşık 16 milyon...

Geçtiğimiz Ekim ayında The Witcher'ın yaratıcısı yazar Andrzej Sapkowski, marka haklarını kullanması için CD Projekt RED'den ek telif hakkı talep etmişti. Sapkowski'nin talep ettiği tazminat, 60 milyon PLN'di (yaklaşık 16 milyon dolar). Anlaşılan iki taraf yazara ek tazminat ödeyecek bir anlaşmaya yakın. Yine de CD Projekt RED'in kendisine borçlu olduğunu iddia ettiği kadar olmayacak.

Polonya gazetesi Puls Biznesu, Sapkowski ile CD Projekt RED arasında bir anlaşmaya varıldığını bildirdi. Habere göre, yazara talep ettiğinden daha düşük bir tutar tazmin edilecek. Böylece anlaşmazlığın sona erecek, ancak detaylar gizem olarak kalacak gibi görünüyor.

CD Projekt RED'in bu hamlesi, The Witcher evreninin yaratıcısı Sapkowski'ye hak verdiği anlamına da geliyor. Ayrıca, stüdyo yazarla olan ilişkisinin dostane kalmasını istiyor. Geliştiricinin The Witcher'in geleceğiyle ilgili planları olması nedeniyle çok şaşırtıcı bir sonuç olmadı. Şüphesiz Thronebreaker: The Witcher Tales sevilen serinin son oyunu olmayacak.

Sapkowski ve CD Projekt RED arasındaki tartışma, yazarın yalnızca tek bir oyun geliştirilmesine izin verdiğini iddia etmesiyle başladı. Bu anlaşmazlık ilk olarak ortaya çıktığı zaman geliştirici iddiaları "temelsiz" olarak nitelendirdi. Umarız her iki taraf için de pürüzler çözülür ve seri yoluna sorunsuz devam eder.