Capcom yeni markalar yaratarak daha ileriyi hedefliyor

Capcom yeni markalar yaratarak daha ileriyi hedefliyor
Capcom, Monster Hunter: World'ün olağanüstü başarısının yanı sıra Devil May Cry 5 ve Resident Evil 2 gibi popüler oyunlarıyla kısa süre önce rekor seviyede gelir elde etti. Yayıncı en son Monster Hunter: World'ün yeni genişlemesi...

Capcom, Monster Hunter: World'ün olağanüstü başarısının yanı sıra Devil May Cry 5 ve Resident Evil 2 gibi popüler oyunlarıyla kısa süre önce rekor seviyede gelir elde etti. Yayıncı en son Monster Hunter: World'ün yeni genişlemesi Iceborn'u duyurmuştu. Ancak Capcom mevcut serileriyle başarıyı yakalamasına rağmen yeni markalar yaratmaktan vazgeçmediğini açıkça belirtti.

Tüketici Oyunları Geliştirme Bölümü 2 Başkanı Ryozo Tsujimoto Video Games Chronicles'a verdiği röportajda: "Yeni karakterler ve seriler oluşturma fikrinden asla vazgeçmedik. Şu an var olan serilerimize yeni ve taze yaklaşımlar getirme konusunda iyi iş çıkarıyoruz. Bu bizim için çok iyi sonuç veriyor, ancak gelecekte orijinal oyunlar yaratmaktan asla vazgeçmeyeceğiz." diyerek şirketin yeni arayışlar içinde olduğunu açıkladı.

Monster Hunter World: Iceborne'un yönetmeni Fujioka Kaname bu görüşe katılarak: "Hayranlarımızın değer verdikleri şeyin, Capcom'un yarattığımız oyunlara ve karakterlere kattığı benzersizlik olduğunu düşünüyorum. Günümüzde bile yalnızca Japonya'nın iç pazarımızda değil, dünyanın her yerinde insanlar arasında yankı uyandıran yeni deneyimleri, oyunları ve karakterleri yaratmaya devam edebileceğimize inanıyorum." diye ekledi.

Capcom, yıllık mali raporunda Devil May Cry 5 ve Resident Evil 2 satışlarının yurtdışındaki popülerlikleriyle desteklendiğini açıklamıştı. Şirket dijital satışlarını güçlendirmeyi planlıyor ve eSpor alanını keşfetmeye devam etmek istiyor.

Capcom Mart 2020'de sona erecek mali yılda, Monster Hunter World: Iceborn genişlemesinin de desteğiyle art arda 7 yıl geliri artışı yakalayarak yeni bir rekor kırmayı hedefliyor.