Capcom'un gelirleri 2 yıl üst üste rekor kırdı

Capcom'un gelirleri 2 yıl üst üste rekor kırdı
Capcom 2019 mali yılı için finansal sonuçlarını açıkladı. Üst üste ikinci yılında rekor kıran geliştirici Devil May Cry 5 ve yenilen Resident Evil 2 ile karında büyük artış bildirdi. Monster Hunter World 12 milyonun üzerinde...

Capcom 2019 mali yılı için finansal sonuçlarını açıkladı. Üst üste ikinci yılında rekor kıran geliştirici Devil May Cry 5 ve yenilen Resident Evil 2 ile karında büyük artış bildirdi. Monster Hunter World 12 milyonun üzerinde satarak, şirketin tek bir oyunun satışı için 2018 mali yılında kırdığı rekoru sürdürmeye devam etti.

Monster Hunter World'ün yanı sıra 2 milyon satan Devil May Cry 5 ve 4 milyonu aşan Resident Evil 2 (2019) de şirketin yükselişine büyük katkı sağladı. Oyunların her ikisi de eleştirel olarak iyi karşılandı ve Capcom için büyük başarılar elde etti.

Capcom: "Temel Dijital İçerik iş alanımız, Resident Evil 2 ve Devil May Cry 5'in yurt dışındaki popülerliğiyle desteklenerek büyük başarı yakaladı ve iyi bir performans sergiledi." dedi. Şirket ayrıca karını artırmak için dijital oyun satışlarını desteklemeyi planladığını belirtti. Bir oyunun dijital olarak daha büyük yüzdeyle satılmasının yayıncıya geri dönüşü, kar marjlarını yükseltmenin bir yolu. Ayrıca eklentiler ve genişlemeler de satışlara büyük ölçüde yardımcı olabilir.

Esporun yükselişiyle birlikte Capcom Japonya pazarını büyütmek için daha fazla çalışmayı planlıyor:

"Capcom espor sektörünü öncelikli bir alan haline getirme konusundaki vaadini iki katına çıkartıyor ve Street Fighter'dan yararlanarak ligleri yöneterek dünya çapında oyuncu tabanını büyütmeyi hedefliyor."

Şirket 31 Mart'ta biten mali yılda net satışlarını 100,031 milyon yen'e (yaklaşık 907 milyon dolar) çıkararak önceki yıla göre %5.8 oranında daha fazla gelir elde etti. Faaliyet geliri de 18,144 milyon yen'e (yaklaşık 165 milyon dolar) yükselerek %13.1 artış gösterdi.

Son olarak rapora göre Capcom'un ürün satışlarından elde ettiği gelir %10 artarken, aynı alanda işletme maliyetlerinin %28 düştüğü açıklandı.