Capcom oyunlarının toplam satış rakamlarını açıkladı

Capcom oyunlarının toplam satış rakamlarını açıkladı
Capcom son yıllarda yakaladığı başarıyla yükselişe devam ediyor. Şirket 2020 mali yılı ilk çeyreğin ardından oyunlarının toplam satış rakamlarını açıkladı.Elbette listenin en başında yine şirket tarihinin en çok satan...

Capcom son yıllarda yakaladığı başarıyla yükselişe devam ediyor. Şirket 2020 mali yılı ilk çeyreğin ardından oyunlarının toplam satış rakamlarını açıkladı.

Elbette listenin en başında yine şirket tarihinin en çok satan oyunu Monster Hunter: World var. Temmuz ayında 13 milyon sattığı açıklanan canavar avı oyunu 30 Haziran itibarıyla 13.1 milyona ulaştı. Oyunun heyecanla beklenen Iceborne genişlemesi topluluğa kazandıracağı yeni oyuncularla rekoru sürdürecektir.

Şimdiki nesil Capcom oyunlarından devam edecek olursak; Resident Evil serisi yükselişini sürdürüyor. Hem Ocak 2017'de çıkan Resident Evil 7 hem de bu yıl yenilenen Resident Evil 2 son derece iyi sattı.

Resident Evil 7'nin satışları dünya genelinde toplam 6,6 milyon kopyaya ulaştı. Oyun 31 Aralık 2018 tarihli raporlara göre yaklaşık 6,1 milyon satmıştı. Yani sadece 6 ay içinde rakamlar 500.000 yükseldi. Şüphesiz etkileyici bir başarı.

En çok merak edilen oyunlardan biri de Resident Evil 2 Remake ve korku efsanesinin yenilenen sürümü lansmandan sadece 6 ay sonra 4.5 milyon adet sattı. Resident Evil 2'nin satış verilerindeki en son güncelleme Temmuz ayında NPD Group'tan gelmişti ve satışların 4 milyonu aştığını gösteriyordu. Oyun oldukça başarılı bir geri dönüş yaptı ve olumlu yorumlarla karşılandı. Capcom şimdiden Resident Evil 3 remake talepleriyle karşı karşıya.

Diğer yandan Capcom'un şimdiki nesil platformlarda yayınladığı son oyun Devil May Cry 5 toplamda 2,5 milyon kopya sattı. Oyun ticari olarak başarılı gidiyor ve uzun zaman sonra devam eden seri düzenli oyunlarla eski günlerine geri dönebilir. DMC 5 Mart ayında yayınlandı ve satış rakamlarını zaman içinde yükselterek Capcom'a pozitif bir dönüş sağlayacaktır.

İşte Capcom'un şimdiye kadar en çok satan 10 oyunu:

  1. Monster Hunter: World - 13,1 milyon
  2. Resident Evil 5 - 7,5 milyon
  3. Resident Evil 6 - 7,3 milyon
  4. RESIDENT EVIL 7 biohazard - 6,6 milyon
  5. Street Fighter II - 6,3 milyon
  6. Resident Evil 2 (1998) - 4,96 milyon
  7. Monster Hunter Freedom 3 - 4,9 milyon
  8. Resident Evil 2 Remake - 4.5 milyon
  9. Monster Hunter X (Cross) - 4.3 milyon
  10. Monster Hunter 4 Ultimate - 4.2 milyon

Capcom'un en çok satan oyunlarının tam listesine ve rakamlara buradan erişebilirsiniz.