Bungie, Destiny serisinin haklarıyla beraber Activision'dan ayrıldı

Bungie, Destiny serisinin haklarıyla beraber Activision'dan ayrıldı
Bungie ve yayıncı Activision 8 yıllık Destiny ortaklığını sonlandırıyor. Geliştirici, nişancı serisinin haklarını Activision'dan aldığını ve gelecekte oyunlarını kendisi yayınlayacağını açıkladı.Bungie ve Activision...

Bungie ve yayıncı Activision 8 yıllık Destiny ortaklığını sonlandırıyor. Geliştirici, nişancı serisinin haklarını Activision'dan aldığını ve gelecekte oyunlarını kendisi yayınlayacağını açıkladı.

Bungie ve Activision yayınladıkları ortak bildiride: "Bugün Bungie'nin Destiny serinin tüm yayın haklarını ve sorumluluklarını üstlenme planını duyuruyoruz. İleriye dönük olarak, Bungie serinin sahibi olacak ve geliştirecek. Activision sahip olduğu diğer marka ve projelere odaklanacak. Activision ve Bungie, Destiny serisi için kusursuz bir geçiş yapmaya kararlılar ve tüm dünyadaki Destiny oyuncu topluluğu adına bu değişim sırasında birlikte çalışmaya devam edecekler." dedi.

Bungie ise web sitesinden şu açıklamayı paylaştı: "Sekiz yıllık başarılı bir çalışmanın tadını çıkardık ve Destiny'deki ortaklıkları için Activision'a teşekkür etmek istiyoruz. İleriye baktığımızda, Activision'un Destiny yayın haklarını Bungie'ye devretme yönündeki planlarını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Olağanüstü Destiny topluluğumuzla, kendi başımıza yayın yapmaya hazırız, Activision ise sahip olduğu diğer projelerine odaklanacak.

Planlanan geçiş süreci, erken aşamada devam etmekte olup, Bungie ve Activision devir işleminin mümkün olduğu kadar sorunsuz olmasını sağlamayı taahhüt etmiştir."

Bungie, yol haritalarında belirtildiği gibi düzenli olarak Destiny 2 içeriği sunmayı planladığını belirterek içeriği hakkında ipuçları verdi:

Forsaken ile oyuncularımızın harika bir Destiny deneyiminden beklentilerini dinledik ve öğrendik. Eminiz ki yolda daha fazlası var. Mevcut Destiny yol haritası üzerinden içerikler sunmaya devam edeceğiz ve önümüzdeki aylarda daha fazla sezonluk deneyim yayınlamayı, topluluğumuzu neler olacağı hakkında bazı heyecan verici duyurularla şaşırtmayı dört gözle bekliyoruz.

Blizzard, Twitter hesabından Destiny 2'nin Windows PC sürümünün BattleNet'ten hala tam destek alacağını ve hizmetlerde, oyun deneyimin herhangi bir kesinti beklemediğini açıkladı.

Bungie, 2010 yılında Activision ile yayın anlaşması imzaladı. Aslında plan 2013 ve 2020 yılları arasında dört Destiny oyunu ve dört oyun genişlemesi yapmaktı. Bu program ilk Destiny'nin neredeyse bir yıl ertelenmesiyle gecikti. Oyun Eylül 2014'te çıkış yaptı ve Eylül 2017'de çıkan Destiny 2'ye kadar dört genişleme aldı.

Bungie, 2018 yılında oyun yapımcısı olarak "küresel, çok serili eğlence şirketi" kurmak için Çinli internet şirketi NetEase ile anlaşma yaptı. Bungie, NetEase'den stüdyoya yeni ekipler ve yeni dünyalar kurmak için 100 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

Bungie, bağımsız bir şirket olarak kurulmak için 2007'de eski sahipleri olan Microsoft'la benzer şekilde ayrıldı. Ancak Microsoft Bungie'nin Halo serisine ilişkin hakları korudu ve seriyi devam ettirmek için 343 Industries adlı yeni bir stüdyo kurdu.