Blizzard'tan 2019'da yeni oyun gelmeyecek

Blizzard'tan 2019'da yeni oyun gelmeyecek
Activision Blizzard yakın zamanda yaptığı gelir toplantısında Blizzard Entertainment'tan 2019 yılında büyük bir oyun gelmeyeceğini doğruladı. Ayrıca şirket çalışanlarının %8'inin işten çıkarıldığı (yaklaşık 800 kişi)...

Activision Blizzard yakın zamanda yaptığı gelir toplantısında Blizzard Entertainment'tan 2019 yılında büyük bir oyun gelmeyeceğini doğruladı. Ayrıca şirket çalışanlarının %8'inin işten çıkarıldığı (yaklaşık 800 kişi) da duyurdu. Blizzard'ın son oyunu 2016'da çıkan popüler nişancısı Overwatch'tı.

Geliştiriciden gelecek projeler hakkında herhangi bir bilgi gelmemesi şaşırtıcı değil. Diğer yandan Activision'ın Blizzard'ı projelerini daha sık yayınlamaya zorlamaya çalıştığı bildirildi. Blizzard şu anda tartışma getiren mobil oyun Diablo Immortal üzerinde çalışıyor ancak bu oyunun bile 2019'da yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz belli değil. Ayrıca Diablo Immortal'ın büyük bir proje olup olmadığı sorgulanıyor.

Activision Blizzard'ın Call of Duty ve Candy Crush gibi temel serilerine yönelik çabalarına yeniden odaklanacağı biliniyor. Hearthstone, Overwatch ve Warcraft gibi Blizzard gibi önemli yapımlar da ayrıca vurgulandı.

Blizzard ve Activision için (Activision Blizzard adı altındaki her iki şirket) zor bir yıl geçirdi. Kurucu Mike Morhaime'ın Blizzard'dan ayrılmasının ardından geliştirici için işler daha da kötüye gitti. BlizzCon 2018'de büyük bir yapım beklerken Diablo Immortal'ın ortaya çıkması tartışmalara yol açtı ve Blizzard'ın genel olarak Diablo serisine olan bağlılığını sorgulattı.

Ne yazık ki genel olarak Activision Blizzard çalkantılı bir süreçte. Yönetici kadrosundaki görev değişikliği veya ayrılıklarının yanı sıra, Activision geçtiğimiz ay Destiny geliştiricisi Bungie ile yollarını ayrıldı. İşten çıkarmalar şirket için yapılan önemli bir yeniden yapılanmanın sonucu. Activision Blizzard'dan 2019 için doğrulanan oyunlar arasında Sekiro: Shadows Die Twice, Crash Team Racing: Nitro-Fueled ve Infinity Ward'ın bir sonraki Call of Duty oyunu var.