Bir anne, oğlunun Twitch'te harcadığı 20 bin doları geri almayı başardı

Bir anne, oğlunun Twitch'te harcadığı 20 bin doları geri almayı başardı
Bir çocuk, annesinin banka kartını kullanarak Twitch bağışlarına sadece 17 günde gizlice 19.870,94 dolar harcadı. Annenin yıllar süren birikimi, popüler yayın platformundaki Tfue, Gorb, Ewokttv, Atlanta Falcons oyun kurucusu Kurt...

Bir çocuk, annesinin banka kartını kullanarak Twitch bağışlarına sadece 17 günde gizlice 19.870,94 dolar harcadı. Annenin yıllar süren birikimi, popüler yayın platformundaki Tfue, Gorb, Ewokttv, Atlanta Falcons oyun kurucusu Kurt Benkert ve Miami Heat'ten Meyers Leonard gibi yayıncılara bağış olarak gitti. Neyse ki, haranan para uzun uğraşlar sonucu kurtarılabildi.

İsmini açıklamayan anne, Twitch ile temasa geçmekte zorlandığını, ancak teknik ekiple iletişim kurmanın duvara konuşmaktan farksız ve sinir bozucu olduğunu öne sürdü. Destekten kimsenin yanıt vermediğini ve yayın şirketinden biriyle iletişime geçmenin yolunu bulamadığını söyledi. Twitch'te çevrimiçi yardım formu doldurmayı, Twitch CEO'su Emmett Shear ve Amazon'un hukuk ekibine e-posta göndermeyi denese de muhatap bulamadı.

Anne, sonunda parayı kurtarmayı başardı

Twitch Abone Yayınları

Sonundan derdini Reddit üzerinden duyurmayı seçen kadın, kullanıcılardan Twitch ile ortak olan ödeme hizmeti şirketi Xsolla ile iletişime geçmesi gerektiğine dair bir ipucu aldı. Şirketin çevrimiçi sohbet özelliğini kullandı ve hesabın gerçekleşebilecek yetkisiz ödemeleri önlemek için kalıcı olarak bloke edilmesi koşuluyla para iadesi alabildi.

Parayı geri almayı başaran kadın, oğlunun yaptığından ötürü pişman olduğunu ve rehberlik desteğine gideceğini söylüyor. Ayrıca, gün boyunca olumlu aktiviteler yapması, egzersiz yapması ve aile bireyleriyle olumlu bir şekilde etkileşime girmesi şartıyla günde yalnızca bir saati oyuna ayırabilecek. Anne, "Ailemiz için zor bir zamandı, ama umarım hepimiz bundan ders alacak ve daha güçlü bir aile olacağız" dedi.

İnternetin yaygınlaşması ile birlikte bu tarz durumlar ne yazık ki tüm dünyada ebeveynlerin başına sıklıkla gelebiliyor. Yapılması gereken en doğru şey; çocukları özellikle Twitch ve YouTube gibi yayın platformlarında çok fazla vakit geçirmesini engellemek ve kredi kartlarından uzak tutmak gibi görünüyor. Yoksa bu olaydaki anne kadar şanslı olmayabilirsiniz.