GTA 5 ve Red Dead Redemption 2'nin toplam satış rakamları açıklandı

GTA 5 ve Red Dead Redemption 2'nin toplam satış rakamları açıklandı
Rockstar Games, 2K Games ve Private Division'ın ana şirketi Take-Two Interactive, ikinci çeyrek mali raporunda GTA 5 ve Red Dead Redemption 2 için satış rakamlarını açıkladı. Şirketin geliri geçtiğimiz yıla göre düşüş gösterirken...

Rockstar Games, 2K Games ve Private Division'ın ana şirketi Take-Two Interactive, ikinci çeyrek mali raporunda GTA 5 ve Red Dead Redemption 2 için satış rakamlarını açıkladı. Şirketin geliri geçtiğimiz yıla göre düşüş gösterirken RDR2 başarılı bir performans gösterdi.

Take Two'nun raporuna göre şirketin toplam geliri geçtiğimiz çeyrekte 841 milyon dolara ulaştı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre 16 milyon dolar daha düşük. Bununla birlikte, şirketin dijital satışlardan elde ettiği gelir %15 arttı. Diğer yandan oyun içi satışlar ve lansman sonrası genişlemelerden gelen gelirler %22 artış gösterdi.

GTA 5 şimdiye kadar 135 milyon kopya sattı

gta 5, gta online

GTA 5 yaklaşık 7 yıl önce piyasaya sürüldü ve zamana meydan okuyor. Rockstar efsanesinin satışları toplamda 135 milyon kopyaya ulaştı. Diğer yandan Vahşi Batı destanı Red Dead Redemption 2, 2018'deki lansmanından bu yana 34 milyonun üzerinde satış gerçekleştirdi. Rockstar Games GTA 5'i yeni nesil platformlar için duyurdu ve bu hamle satışların ilerleyen yıllarda da yükselmesine katkıda bulunacaktır.

Take Two'nun Red Dead Redemption 2'den elde ettiği gelir Temmuz-Eylül ayları arasında yüzde 124 arttı. GTA Online'ın oyun içi satışları, şirketin beklentilerini aştı. GTA Online, ikinci çeyrekte aktif oyuncu sayısı ve yeni oyuncu sayısında tüm zamanların en iyi ikinci çeyreğini geçirdi. Take-Two, GTA Online'dan elde ettiği gelirlerde düşüş beklemiyor. Ayrıca mali yıl boyunca mikro ödemelerden gelen kazancın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyor.

Raporda Rockstar'ın diğer oyunlarından da veriler ortaya kondu. The Outer Worlds piyasaya sürüldükten yaklaşık bir yıl sonra 3 milyon adet sattı. Mafia Trilogy ise lansmandan bir ay sonra 2 milyon adet satışa ulaştı.

Rockstar Games'in şu anda gelişim sürecinin erken aşamalarında olan bir sonraki GTA oyunu üzerinde çalıştığı söyleniyor. Öte yandan 2K, yeni bir Bioshock oyunuyla anılıyor. Şirket, birkaç ay önce 31st Union adında yeni bir stüdyo kurdu, ancak yeni proje henüz açıklanmadı. Mafia 3 geliştiricisi Hangar 13 de yepyeni bir marka üzerinde çalışıyor.