Gotham Knights hikaye odaklı ve canlı servis oyunu değil

Gotham Knights hikaye odaklı ve canlı servis oyunu değil
WB Games Montreal'in yeni oyunu Gotham Knights, uzun zamandır süregelen söylentilerin ve yayınlanan teaser'ların ardından geçtiğimiz hafta sonu tanıtıldı. Oyun hakkında gelen bilgilere ve oynanış görüntülerine rağmen gizem...

WB Games Montreal'in yeni oyunu Gotham Knights, uzun zamandır süregelen söylentilerin ve yayınlanan teaser'ların ardından geçtiğimiz hafta sonu tanıtıldı. Oyun hakkında gelen bilgilere ve oynanış görüntülerine rağmen gizem havası hala devam ediyor. Geliştirici, deneyimin neleri içerdiği konusunda netlik sağlayan yeni ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkarıyor.

Kreatif Yönetmen Patrick Redding ve Kıdemli Yapımcı Fleur Marty, IGN ile yapılan bir röportajda yeni bilgiler paylaştı. Öncelikle Redding, Gotham Knights'ın Arkham evreninde geçmediğini tekrar doğruladı. Aslında stüdyonun başından beri planı, Arkham serisinden ayrı bir oyun geliştirmek oldu. Yine de bu, hikayenin arka plana atıldığı anlamına gelmiyor.

Gotham Knights tamamen tek oyunculu olarak oynanabilecek

Gotham Knights

Birçok insan Gotham Knights'ın canlı servis oyunu olarak geleceğinden endişe duyuyordu. Marty, oyunun bu şekilde tasarlanmadığını açıklayarak soru işaretlerini giderdi. Yapımcı, "Karakterlerin her biri için farklı bir yetenek ağacı, kendi üreteceğiniz donanımlar var ve bu yüzden yapacağınız seçimler olacak. Ancak bu, canlı hizmet oyunu olduğu anlamına gelmiyor." dedi.

Kooperatif bir seçenek olsa da, Gotham Knights yalnızca çevrimiçi bir deneyim olmayacak. Oyuncular, istedikleri takdirde tüm oyunu tek oyunculu olarak boş zamanlarında çevrimdışı olarak oynayabilecek. Marty, "Oyuncuları bu dinamik iki kişilik fantezide bir araya getirmenin gerçekten harika bir deneyim olabileceğini düşünüyoruz. Ancak onları buna zorlamayacağız." dedi.

Gotham Knights

Diğer oynanış seçeneklerine gelecek olursak; bir oyuncu, tüm oyun boyunca Nightwing rolünü üstlenebilecek. Ayrıca örneğin Red Hood karakterini diğer ortağı ile birlikte oynayabilecek. Kısaca söylemek gerekirse, hikaye boyunca karakter değiştirme seçenekleri esnek olacak. Geliştiriciler, fragmanlarda görünenlerden ayrı olarak hikaye detayları konusunda ağzını sıkı tutuyor.

Redding, Gotham Knights'ın orijinal bir hikaye olduğunu söyledi ancak oyun, 2000'lerin başında yayımlanan çizgi roman serisiyle aynı adı taşıyor. Yaratıcı yönetmen, "Batman hikayesinin ve Gotham City tarihinin çeşitli yönlerine ilişkin yorumumuz olarak tanımlanabilir. Onları birleşik bir hikaye olarak, bir arada tutacak şekilde sentezliyoruz." şeklinde konuştu.

Gotham Knights, 2021'de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X ve PC platformlarına gelecek. Oyunun karakterleri hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.