Cyberpunk 2077 geliştiricileri, erteleme kararı nedeniyle ölüm tehditleri alıyor

Cyberpunk 2077 geliştiricileri, erteleme kararı nedeniyle ölüm tehditleri alıyor
CD Projekt RED geçtiğimiz günlerde Cyberpunk 2077'nin bir kez daha ertelendiğini duyurdu. Heyecanla beklenen aksiyon RPG oyunu üçüncü kez gecikecek. Oyuncuların erteleme kararından memnun olmaması normal bir durum ancak bazıları,...

CD Projekt RED geçtiğimiz günlerde Cyberpunk 2077'nin bir kez daha ertelendiğini duyurdu. Heyecanla beklenen aksiyon RPG oyunu üçüncü kez gecikecek. Oyuncuların erteleme kararından memnun olmaması normal bir durum ancak bazıları, daha ileri giderek geliştiricilere ölüm tehditleri gönderdi.

Cyberpunk 2077 Kıdemli Oyun Tasarımcısı Andrzej Zawadzki, stüdyonun oyunun gecikeceğini duyurmasının ardından rahatsız edici mesajlar almaya başladığını açıkladı. Zawadzki Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cyberpunk 2077'nin gecikmesiyle ilgili bir durumu ele almak istiyorum. Kızgın, hayal kırıklığına uğramış hissettiğinizi ve bu konudaki fikrinizi dile getirmek istediğinizi anlıyorum. Ancak, geliştiricilere ölüm tehditleri göndermek kesinlikle kabul edilemez ve tamamen yanlıştır. Bizler de sizin gibi insanız." ifadelerine yer verdi.

Cyberpunk 2077 geliştiricisi ölüm tehditlerini paylaştı

Geliştirici bu açıklamanın ardından paylaştığı bir başka tweet'te ölüm tehditlerinden bazılarını paylaştı. Öfkeli takipçiler, oyunun yayınlanmaması halinde onu ve ailesini öldüreceğini söylüyor. Zawadzki ayrıca sorumlulardan şikayetçi olduğunu ve tehditlerin ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Ölüm tehditlerinden muzdarip olan tek stüdyo CDPR değil. Son dönemde oyun geliştiricilerine şiddet eğilimi arttı. Geçtiğimiz aylarda The Last of Us Part II yönetmeni Neil Druckmann ile oyunda Abby'yi canlandıran Laura Bailey tehditlere maruz kaldıklarını açıklamışlardı. Ayrıca Marvel's Spider-Man Remastered'ı geliştiren Insomniac Games'in yaratıcı yönetmeni Bryan Intihar da tehditler aldığını açıklamıştı.

Cyberpunk 2077, 10 Aralık'ta PS4, Xbox One ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun şimdiki nesil kopyasını satın alan oyuncular, yeni nesil sürümlere ücretsiz yükseltme yapabilecekler.