4A Games, çok oyunculu bir Metro oyunu yapmak istiyor

4A Games, çok oyunculu bir Metro oyunu yapmak istiyor
Metro serisinin geliştiricisi 4A Games, geçtiğimiz hafta THQ Nordic'in ana şirketi Embracer Group tarafından satın alındı. Stüdyo, satın almanın ardından yapılan yatırımcı toplantısı sırasında Metro için sürükleyici ve...

Metro serisinin geliştiricisi 4A Games, geçtiğimiz hafta THQ Nordic'in ana şirketi Embracer Group tarafından satın alındı. Stüdyo, satın almanın ardından yapılan yatırımcı toplantısı sırasında Metro için sürükleyici ve iddialı bir çok oyunculu yapmak istediğini ima etti.

4A Games Baş Yapımcısı Jon Bloch, toplantı öncesinde Video Games Chronicle tarafından yöneltilen sorulara yanıt vererek, çok oyunculu oyunlara yatırım yapmak için gereken kaynaklar hakkında bilgiler verdi. Geliştirici, çok oyunculu bir oyun yapmanın, en az tek oyunculu projeler kadar çok kaynak ve insan gücü gerektirdiğinin farkında. Bloch, stüdyonun planlarını ve bunları uygulamak için ne yapılması gerektiğine açıklık getirdi.

Metro için çok oyunculu mod yapmak daha fazla zaman ve kaynak gerektiriyor

Metro Exodus

Jon Bloch yaptığı açıklamada, "Çok oyunculu bir mod yapmanın, tek oyunculu deneyimle aynı boyutta bir ekip ve aynı zamanda çok zaman aldığını biliyoruz. Her ikisini de aynı anda yapmak bazı önemli değişiklikler gerektirecek ve en önemlisi, Metro'nun tek oyunculu deneyiminin kalitesinden, kapsamından veya deneyiminden böyle bir şey için fedakarlık etmek istemeyiz. Bunu daha fazla araştıracaksak, doğru şekilde yapılması gerekir" şekline konuştu.

Bloch, ayrıca çok oyunculu modun ekibinin geçmişte denediği bir şey olduğunu da belirterek "Prototipler yapıldı ama hiçbir yere varamadık. Bunu yapmak uğruna sadece sıradan bir çok oyunculu oyun yapmak istemeyiz. Sadece yapmış olmak için yaptığımızı hissetmek istemeyiz." dedi.

Metro Exodus

Yatırımcı görüşmesi sırasında 4A Games CEO'su Dan Sharpe daha fazla ayrıntı verdi. Sharpe'a göre stüdyonun yine Embracer'a ait Saber Interactive ile gelişen ilişkisi, çok oyunculu projenin yapılma ihtimalini güçlendiriyor. Sharpe, Saber gibi gerekli teknolojiye ve bilgi birikimine sahip bir stüdyonun desteğine ve kaynaklarına sahip olmalarının Metro için sürükleyici ve iddialı bir çok oyunculu bileşen yapmayı daha kolay hale getireceğini söylemişti.

4A Games ve Saber Interactive, bir sonraki Metro oyununun yanı sıra yepyeni bir AAA proje üzerinde çalışıyor. İş birliğinin ilerleyen zamanda neler getireceğini göreceğiz.