Metro serisinin geliştiricisi, Embracer Group tarafından satın alındı

Metro serisinin geliştiricisi, Embracer Group tarafından satın alındı
Metro serisinin geliştiricisi 4A Games, THQ Nordic'in ana şirketi Embracer Group tarafından yaklaşık 80 milyon dolar karşılığında satın alındı. Stüdyo şu anda Metro serisinin yanı sıra yeni bir AAA oyun üzerinde çalışıyor.Embracer...

Metro serisinin geliştiricisi 4A Games, THQ Nordic'in ana şirketi Embracer Group tarafından yaklaşık 80 milyon dolar karşılığında satın alındı. Stüdyo şu anda Metro serisinin yanı sıra yeni bir AAA oyun üzerinde çalışıyor.

Embracer Group, anlaşmayla birlikte 4A Games'i, geliştiricinin oyun motorunu ve Metro markasını bünyesine katmış oldu. Ukrayna merkezli şirket, artık Embracer'ın bu yıl satın aldığı Saber Interactive bünyesinde bağımsız bir stüdyo olarak faaliyet gösterecek. Geliştirici yeni evinde popüler Merto serisi için oyunlar geliştirmeye devam edecek.

4A Games, Metro serisinin yanı sıra yeni bir AAA oyun geliştiriyor

Metro Exodus

4A Games CEO'su Dean Sharpe, satın almanın ardından stüdyonun bir sonraki adımı ile ilgili olarak açıklama yaptı. Sharpe, "Birlikte Metro serisini geliştirmeye devam edeceğiz ve hayran kitlemize çok oyunculu bir deneyim getirmeye odaklanacağız." dedi. Ayrıca ekibin yakın gelecekte yeni ve daha iddialı bir AAA marka yaratacağını sözlerine ekledi.

4A Games, stüdyonun AAA üretim değerlerini Saber'in çok oyunculu ve canlı hizmetlerdeki deneyimiyle birleştiren yepyeni bir proje üzerinde iş birliği içinde çalışacak. Görünüşe göre 4A Games şu anda Saber Interactive ile birlikte çok oyunculu bileşenlere sahip olabilecek yeni bir Metro projesi ve yeni bir AAA oyun geliştiriyor.

4A ve Embracer Group ilişkisi uzun yıllara dayanıyor

thq nordic koch media

Metro serisinin yayıncısı Deep Silver'ın da Embracer Group'a ait olduğu düşündüğünde, iki şirket arasındaki yakın ilişkinin uzun süredir var olduğu söylenebilir. Embracer Group ayrıca daha önce Sola Media, Pow Wow Entertainment, Palindrome Interactive, Rare Earth Games, Deca Games, New World Interactive ve Vermila Studios'u da satın almıştı. Şirket şu anda 6 bölümde 38 farklı stüdyoyu işletiyor.

4A Games'in popüler birinci şahıs nişancı serisinin son oyunu Metro Exodus, oyuncular tarafından beğeniyle karşılandı. Geliştiricinin yeni markasının ne olacağı merakla bekleniyor.