Capcom, şimdiye kadar en çok satan oyunlarını açıkladı

Capcom, şimdiye kadar en çok satan oyunlarını açıkladı
Capcom, geniş oyun kataloğunda en çok satan oyunların yer aldığı listeyi açıkladı. Şirketin aynı zamanda 1 milyondan fazla satan oyunlarını temsil eden listede Monster Hunter: World yine zirvede yer aldı. Resident Evil serisinin...

Capcom, geniş oyun kataloğunda en çok satan oyunların yer aldığı listeyi açıkladı. Şirketin aynı zamanda 1 milyondan fazla satan oyunlarını temsil eden listede Monster Hunter: World yine zirvede yer aldı. Resident Evil serisinin satış rakamlarındaki yükseliş de dikkat çekti.

Capcom'un "Platin Oyunlar" adını verdiği listede 16.1 milyon kopya satmayı başaran Monster Hunter: World zirvede yer aldı. Monster Hunter serisinin son oyunu, 2018 yılının başında yayınlandığından beri hızlı yükselişini sürdürdü. Oyun uzun süredir şirketin en fazla satan oyunu olarak zirvede yer alıyor. Resident Evil serisinin en çok satan oyunu ise Resident Evil 7 Biohazard oldu.

Resident Evil serisi, Capcom'un yüzünü güldürüyor

resident evil 7 biohazard, capcom

Resident Evil 7 Biohazard, 7.9 milyon kopya ile popüler korku serisinin en çok satan oyunu oldu. Hemen ardından 7.7 milyon satan Resident Evil 5, üçüncü sırada yer aldı. Seriyi yeniden başlatan Resident Evil 2 Remake ise 7.2 milyon satarak beşinci sıraya yerleşebildi.

RE7, 31 Mart'taki en son açıklamadan bu yana 400.000'lik bir artış gösterdi. Resident Evil Village'ın ufukta göründüğü düşünüldüğünde oyunun böylesine büyük bir sıçrama yapması şaşırtıcı değil. RE2'nin yenilenen versiyonu, aradan geçen 5 ay içinde 600.000 daha fazla sattı. Serinin piyasaya sürülen son oyunu Resident Evil 3 ise Capcom için bekleneni veremedi ve yalnızca 2.7 milyon satış elde etti. Resident Evil 4, ise 1.2 milyonu aşan satışıyla ilk kez Capcom'un onur listesinde yer aldı.

Monster Hunter: World satışları hız kesmiyor

Monster Hunter World Iceborne, Capcom

Capcom oyunlarından diğer önemli rakamlara bakacak olursak, Monster Hunter: World'ün 31 Mart'tan bu yana satışlarını 400.000 artırdığı görülüyor. Monster Hunter World: Iceborne da ondan aşağı kalır değil. Genişleme, satışlarını yine aynı tarihten itibaren 600.000 yükselterek toplamda 5.8 milyona çıkardı.

Devil May Cry 5 ise son birkaç ayda satışlarını 200.000 artırdı. Devil May Cry serisinin son oyunu şu anda 3.7 milyonun üzerinde satıldı ve platin oyunlar listesinde üstün bir performans gösterdiği söylenebilir.

Capcom'un en çok satan 10 oyunu:

  1. Monster Hunter: World - 16.1 milyon
  2. Resident Evil 7 Biohazard - 7.9 milyon
  3. Resident Evil 5 - 7.7 milyon
  4. Resident Evil 6 - 7.6 milyon
  5. Resident Evil 2 Remake - 7.2 milyon
  6. Street Fighter II - 6.2 milyon
  7. Monster Hunter World: Iceborne - 5.8 milyon
  8. Resident Evil 2 - 4.96 milyon
  9. Monster Hunter Freedom 3 - 4.9 milyon
  10. Street Fighter V - 4.7 milyon