Sony: PS4'ten PS5'e kayıt aktarımı geliştiricilerin inisiyatifinde

Son dönemde bazı PlayStation 4 oyunlarının kayıt dosyalarının PlayStation 5'e aktarılamayacağının duyurulması oyunculardan tepki toplamıştı. Bu kısıtlamanın arkasındaki sebep merak ediliyordu. Sony sonunda sessizliğini bozdu...

Son dönemde bazı PlayStation 4 oyunlarının kayıt dosyalarının PlayStation 5'e aktarılamayacağının duyurulması oyunculardan tepki toplamıştı. Bu kısıtlamanın arkasındaki sebep merak ediliyordu. Sony sonunda sessizliğini bozdu ve kayıtların PS4'ten PS5'e aktarılabilmesine geliştiricilerin karar verdiğini açıkladı.

Yakuza: Like A Dragon, Dirt 5, Marvel's Spider-Man Remastered gibi oyunların PS4 kayıtlarının yeni nesil konsola taşınamayacağının duyurulmasıyla birlikte topluluk hayal kırıklığına uğramıştı. Bazı oyunlarda ise verilerin kısmi taşınabileceği söyleniyordu. Dolayısıyla aktarımın neye bağlı olduğu bilinmiyordu. Sony sonunda bu önemli kararı geliştiricilerin inisiyatifine bıraktığını ortaya koydu.

PlayStation Blog'dan yapılan açıklamada, dijital oyunların, oyun verilerinin ve oyun kayıtlarının PS4 konsolundan PS5 konsoluna LAN aracılığıyla veya kablosuz olarak (WiFi) aktarılabileceği belirtiliyor. Ayrıca PS4 oyunlarını ve oyun verilerini PS4'e bağlı harici USB depolama cihazına depolayanların bunları PS5'e getirebileceği belirtiliyor. PS Plus üyesi olanlar ise PS4 oyun kayıtlarını bulut depolama aracılığıyla PS5'e de senkronize edebilecek. Sony yine de aktarımların geliştirici kararında olduğu ve nesiller arası oyunlar arasında farklılık gösterebileceğini vurguluyor.

Sackboy: A Big Adventure kayıt aktarımını destekleyecek

Sony daha önce Spider-Man: Miles Morales oyuncularının PS4 sürümünü yükselttiklerinde kayıtlarını taşıyabileceğini doğrulamıştı. Konsol devi, Sackboy: A Big Adventure'ın da çapraz kayıt desteğine sahip olacağını doğruladı. Ancak oyuncuların bunun için lansmandan kısa bir süre sonra yayınlanacak olan bir güncellemeyi beklemesi gerekecek. Şirket yakında daha fazla ayrıntı paylaşacağını söyledi.

Görünüşe göre birinci parti PlayStation 5 oyunları büyük ölçüde çapraz kayıt özelliğini destekleyecek. Elbette Marvel's Spider-Man Remastered gibi bir istisna da kafaları karıştırıyor. Üçüncü parti oyunlarda ise geliştiricilerden gelecek açıklamayı beklememiz gerekecek. Ayrıca Sony, geçtiğimiz gün PS4 oyunlarının PS5'e nasıl yükseltileceğini açıkladı. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Haberleri