IO Interactive'in James Bond oyunu Project 007 üçleme olabilir

Hitman serisinin geliştiricisi IO Interactive, bu yılın başlarında herkesi şaşırtarak James Bond oyunu üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Geçici olarak Project 007 olarak adlandırılan oyun, üçlemeye dönüşebilir. IO...

Hitman serisinin geliştiricisi IO Interactive, bu yılın başlarında herkesi şaşırtarak James Bond oyunu üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Geçici olarak Project 007 olarak adlandırılan oyun, üçlemeye dönüşebilir. IO CEO'su Hakan Abrak, DR ile yaptığı röportajda üçleme ihtimaline değindi. Ayrıca projenin ölçeğini genişletmek için stüdyolardaki çalışan sayısının artırılacağını belirtti.

IO Interactive, James Bond evrenini sıfırdan inşa edecek. Yani Project 007, önceki kitap veya film serilerinin hiçbirine dayanmayacak ve tamamen orijinal bir hikaye ile karşımıza çıkacak. Bond karakteri de daha önce karakteri canlandırmış bir aktör tarafından seslendirilmeyecek ve kendine özgü bir görünüme sahip olacak. Abrak, "Herhangi bir Bond aktörüne dayanmayan kendi dijital Bond'umuzu yaratacağız. Ayrıca tamamen orijinal bir hikaye ortaya çıkarıyoruz ve bundan bir üçlemenin çıkacağını hayal edebilmek zor değil." dedi.

IO Interactive, James Bond projesi için stüdyolarını genişletiyor

Project 007'nin geniş kapsamı, stüdyoda çalışan sayısının artacağı anlamına geliyor. Şirketin Danimarka'nın Kopenhag şehrinde ilk stüdyosu var. Ayrıca 2019'da İsveç'in Malmö kentinde bir stüdyo daha faaliyete geçti. Şu anda geliştirici bünyesinde 200 kişi çalışıyor. Ancak Abrak, bu rakamın önümüzdeki birkaç yıl içinde 400'ün üzerine çıkmasını bekliyor. IO Interactive, James Bond projesiyle MGM ve EON Productions'ı etkilemek istiyor.

Broccoli ailesi tarafından yönetilen EON Productions, James Bond serisinin haklarını elinde tutuyor. Yayıncı Square Enix, IO Interactive tarafından geliştirilen Hitman serisinin performansını tatmin edici bulmasa da, Broccoli ailesi öyle düşünmüyordu. Abrak, "Hikayemiz, Hitman evreniyle ilgili geçmişimiz ve Bond'un oyun formatında nasıl olacağına dair vizyonumuz, doğrudan Barbara Broccoli'nin kalbine dokundu" diyor. EON Productions'ın izni alındıktan sonra, film şirketi MGM'yi ikna etmek sadece bir formaliteydi.

Project 007, çıkış tarihi bir yana, platformları bile henüz onaylanmamış uzun vadeli bir proje. IO Interactive, geçtiğimiz hafta Hitman 3'ü oyuncularla buluşturarak seriyi sonlandırdı. Yakında yeni oyundan daha fazla haber alabiliriz. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Oyun Haberleri