Cyberpunk 2077, PS1'de nasıl görünürdü? İşte cevabı

Cyberpunk 2077, konsol sürümlerindeki sorunlar nedeniyle zorlu bir başlangıç yaptı. Ancak kimileri bu sorunları eğlenceli konseptlere dönüştürüyor. Bir oyun geliştiricisi, Cyberpunk 2077'yi bugları ve dikkat çeken özellikleriyle...

Cyberpunk 2077, konsol sürümlerindeki sorunlar nedeniyle zorlu bir başlangıç yaptı. Ancak kimileri bu sorunları eğlenceli konseptlere dönüştürüyor. Bir oyun geliştiricisi, Cyberpunk 2077'yi bugları ve dikkat çeken özellikleriyle adeta bir PS1 oyunu gibi yeniden tasarladı.

Dreamon Studios'un geliştiricisi Anders Lundbjörk tarafından Twitter'da yayınlanan video, PS1 görselleriyle birlikte oyunun özünü ve estetiğini oldukça iyi yakalıyor. Klasik ayak sesi efektleri, garip görünümlü otomobiller, NPC'ler ve pikseli reklam panoları, oldukça başarılı bir Cyberpunk 2077 PS1 moduna benziyor. Ayrıca oyundaki hatalar da arabalardan, Keanu Reeves'e kadar komik bir şekilde işlenmiş.

Cyberpunk 2077 PS1 versiyonu:

Cyberpunk 2077'de görülen birçok hata ve konsol sürümlerinin kötü deneyimi, içerik üreticilerinin eline fırsat verdi. Diğer yandan geçen hafta paylaşılan hayran yapımı bir mod, oyunun perspektifini birinci şahıstan üçüncü şahsa değiştirerek sıra dışı bir deneyim vadediyordu. CD Projekt RED her ne kadar zor bir dönem düşürüp dillere düşse de Cyberpunk 2077, iadelere rağmen 13 milyondan fazla kopya satmayı başardı.

Cyberpunk 2077, çıktığı günden beri PS4 ve Xbox One'daki performans sorunları ve hatalar nedeniyle eleştirilerin odağında. CD Projekt RED, konsol oyuncularından özür diledi ve söz konusu platformlar için geliştirilen sürümlere yeterince zaman ayıramadığını öne sürdü. Oyun için iade yolu açıldı ancak PlayStation Store'dan kaldırıldı. Cyberpunk 2077'ye Ocak ve Şubat aylarında hataları düzeltecek yamalar gelecek.

Yine de CD Projekt RED için işler daha da karışabilir. Bazı hukuk bürolarındaki avukatlar, stüdyoya oyuncuları yanlış yönlendirdiği ve lansman öncesinde yalan beyan verdiği için toplu dava açmaya hazırlanıyor. Sony ve CDPR, oyunun PS Store'a ne zaman döneceğini henüz açıklamadı. Ancak oyuna uygulanacak düzeltme yamalarının ardından dönmesi muhtemel.

Oyun Haberleri